Z půdy nováčka z Pardubic přivezly ženy vítězství

PJml_20230827_205415_web

Fotbalistky Slovácka dokázaly v deštivém nedělním odpoledni zvítězit v Pardubicích 5:0. O dvě branky se postarala Aneta Polášková, jednu si připsala kapitánka Markéta Klímová, skórovala i Nela Krejčířová a juniorka Matilda Sluková.

Průběh utkání


Hned v úvodu utkání zahrávala dlouhý aut Terezie Ohlídalová, jímž našla Michaelu Ferencovou, která posunula míč na Markétu Jančářovou, proti její střele však dokázala zasáhnout domácí brankářka Krejčí. Z následného rohu zakončovala Alena Pěčková těsně vedle pravé tyče pardubické branky. 

Po čtvrthodině hry se probíjela za míčem americká fotbalistka v barvách Slovácka, Emily McNesby. Ta se nejdříve kličkami vyhnula soubojům s Neradovou i Holcovou, ale střetu s domácí brankářkou zabránit nedokázala, proto došlo k nepříjemné srážce bez vážnějších následků. Po pár okamžicích se míč opět vrátil před branku domácích ke kopačkám rodačky z Chalfontu v Pensylvánii, Emily McNesby, jejíž zakončení z úhlu po krásném průniku do vápna, dokázala gólmanka Krejčí vytáhnout přesně do míst, kde se pohybovala Alena Pěčková, která už pod tlakem Mrázkové zakončit nedokázala. Následný roh Michaely Ferencové neusměrnila Aneta Polášková na přední tyči do sítě.

V pětadvacáté minutě hodila Alena Pěčková aut ke kopačkám Nely Krejčířové, ta rozběhla Michaelu Ferencovou, jejíž výborná průniková přihrávka našla Markétu Jančářovou. Markéta zasekla míč ve vápně, přihrávkou našla Anetu Poláškovou, do jejíž střely skočila Pražienková, od které se znovu vrátil balón k Markétě Jančářové, ta udělala dva kroky, byla podražena obránkyní Holcovou a sudí Kovářová ukázala na penaltový puntík. Jako správná kapitánka se exekuce ujala Markéta Klímová a nedala brankářce Pardubic dobře umístěnou střelou šanci. - 0:1

O tři minuty později našla Alena Pěčková výstavním centrem na malém vápně Anetu Poláškovou, která však hlavou trefila pouze břevno. Další akce opět začala u Aleny Pěčkové. Levá obránkyně Slovácka přihrála Michaele Ferencové, slovenská záložnice nalezla ve vápně Anetu Poláškovou, kterou vychytala domácí gólmanka.

Deset minut před přestávkou se k prvnímu zakončení dostaly i fotbalistky Pardubic, když se po centru z pravé strany hlavičkovala Fialová, ale Adéla Fraňková, chytající první soutěžní zápas za Slovácko, se zaskvěla výborným zákrokem. 

Hned na startu druhé půle vybojovala míč Denisa Jonášová pro Markétu Jančářovou, ta jej poslala do křídla na Emily McNesby, jejíž centr mířil k Aleně Pečkové, která v zajímavé pozici přestřelila pardubickou branku.

Na počátku druhé gólové akce byla opět Denisa Jonášová. Záložnice Slovácka poslala do brejku Michaelu Ferencovou, ta posunula ještě na Markétu Jančářovou, která potáhla míč do vápna a přesně našla neobsazenou Anetu Poláškovou. Té stačilo nastavit placírku a správně umístit střelu mimo dosah domácí brankářky. - 0:2  

Po pár vteřinách se opět hráčky Slovácka valily na pardubickou branku. Michaela Ferencová si narazila s Alenou Pěčkovou a balón se znovu dostal k Anetě Poláškové, která tentokrát trefila tyč. Další z akcí hráček v modrých dresech na sebe nenechala dlouho čekat. Nela Krejčířová potáhla míč, zajímavou kolmicí našla útočnici Anetu Poláškovou, proti níž se tentokrát zaskvěla brankářka Krejčí.

Druhé nebezpečí pro branku Slovácka přišlo v sedmdesáté minutě, když faulovala Alena Pěčková domácí Hýlovou. Rozehrávky přímého kopu se chopila Neradová, odražený míč si našla Solničková, jejíž střela z voleje skončila na břevně branky Adély Fraňkové. Naštěstí se dorážející Janíková nakláněla do ofsajdu, což spatřila asistentka rozhodčí Hrušková, takže její zakončení neplatilo.

Ve dvaasedmdesáté minutě byla faulována u domácí šestnáctky Nela Krejčířová, Karolína Bayerová zahrála přímý kop do skrumáže před brankou, míč nejprve vyrazila gólmanka Krejčí k Aleně Pěčkové, ta trefila ležící Zuzanu Obadalovou. Následně se míč dostal několika odrazy na hlavu Kláry Bláhové, ta jej odhlavičkovala do míst, kde stála Nela Krejčířová, která jej poslal patičkou do branky. Domácí lavička, fanoušci i komentátor utkání ještě reklamovali u rozhodčí ofsajdové postavení, přehlédli však ležící Holcovou pár centimetrů od brankové čáry. - 0:3

Deset minut před koncem utkání poslal trenér Petr Vlachovský do hry dvě dorostenky, Matildu Slukovou a Katarínu Bučkovou, kterým se podařilo dát v sobotním utkání 1. ligy dorostenek celkem šest branek (4 Bučková, 2 Sluková). Po střídání odkopával od branky brankářka Krejčí, ta našla pouze Anetu Poláškovou, od níž šel míč právě na Matildu Slukovou, která sklepla na Michaelu Ferencovou. Michaela Ferencová poté narýsovala geniální přihrávku do křídla na Karolínu Bayerovou, jejíž neméně povedený centr dopravila Aneta Polášková do sítě. - 0:4

Konečnou podobu výsledku dala v poslední minutě Matilda Sluková, když dokázala zakončit mezi tři tyče rohový kop Michaely Ferencové, který proletěl celým malým vápnem až k juniorce v našem dresu. - 0:5

Další utkání čeká fotbalistky Slovácka již v pátek 1.9., kdy hostíme v Kunovicích od 15 hodin pražskou Slavii. Přijďte holky podpořit!

FK Pardubice - 1.FC Slovácko 0:5


Branky: 26’ Klímová Markéta (pen), 50’ Polášková Aneta, 73’ Krejčířová Nela, 81’ Polášková Aneta, 90’ Sluková Matilda

Sestava Slovácka: Fraňková - Ohlídalová (61’ Bláhová), Klímová (K), Obadalová, Pěčková (80’ Bučková), Krejčířová, Ferencová, Jonášová (61’ Bayerová), Jančářová (61’ Trčková), Polášková, McNesby (80’ Sluková)

Photogallery – FK Pardubice - 1.FC Slovácko 0:5 / 1. liga žen 2023-24 / 2. kolo / 27.8.2023