Slovácko v pátek přivítá pražskou Slavii

DSC_5341

Třetí ligové kolo zvedá oponu tentokrát už v pátek, kdy na hrací plochu vyběhnou fotbalistky Slovácka a Slavie Praha. Duel dvou týmů, které jako jediné neinkasovaly v úvodních dvou kolech branku, startuje v 15 hodin v Kunovicích.

Slovácko je po dvou zápasech nejvyšší ženské soutěže bez ztráty bodu, když v úvodním střetnutí porazilo Lokomotivu Brno a i ve druhém duelu dokázalo zvítězit, tentokrát na půdě nováčka z Pardubic. Podobnou bilanci mají i naši páteční hosté. Slavia nejprve nasázela v Horních Počernicích dvanáct branek ostravskému Baníku a ve druhém kole se na témže hřišti, už trochu mírnila, když porazila Viktorii Plzeň 7:0.

“Zápasy se Slavií bývají vždy těžké, má totiž velmi kvalitní tým se spoustou zkušených hráček,” prozrazuje stoperka Slovácka Klára Bláhová a dále dodává: “Pokud chceme uspět, musíme jít do utkání dobře připravené a musíme být plně koncentrované po celou dobu střetnutí, protože Slavia trestá i po sebemenších chybách. Mrzí mě, že máme mnoho zraněných hráček, které nemohou zasáhnout do hry, ale i tak věřím, že zápas zvládneme.”

Historie vzájemných soubojů hovoří jednoznačně pro Slavii, když na ligovém trávníku ji dokázalo Slovácko obrat o body naposledy před deseti lety, přesněji 2. listopadu 2013, tehdy náš tým uhrál na domácí půdě remízu 2:2. Na podobný historický okamžik došlo i před pěti lety - 11. března 2018, kdy v semifinále poháru skončilo utkání remízou 2:2 a hráčky Slovácka se mohly po penaltovém rozstřelu radovat z postupu do finále.

Pokud nemůžete utkání navštívit osobně, tak nás podpořte alespoň u streamu, který stejně jako minulý týden vysílá YouTube kanál fotbalové asociace.