Slovácko nestačilo v Lize mistryň na silný Eintracht Frankfurt

375759255_789251216533886_5770930532746250316_n

Slovácko podlehlo v semifinálovém utkání 1. kola Ligy mistryň Eintrachtu Frankfurt 0:1. Podvečer na stadionu Am Brentanobad rozhodla branka slovinské hráčky Lary Prašnikar ze čtyřiadvacáté minuty střetnutí. Náš tým nyní čeká utkání o umístění, v němž nastoupíme v sobotu od 18:30 proti kazašskému FC Okžetpes.

Průběh utkání


V první velké šanci se ocitla Virginia Kirchberger, ta však nedokázala nadvakrát překonat ležící Karolínu Bayerovou. Následně zahrával Frankfurt rohový kop, Pia-Sophie Wolter prostrčila hlavou míč na Nicole Anyomi, kterou vychytala výborným zákrokem Barbora Růžičková.

Po centru z levé strany se do zakončení tlačila Nicole Anyomi, ale Karolína Bayerová stihla uklidit do bezpečí. Hra se přesunula na půlící čáru, kde byla faulovaná Emily McNesby. Následoval přímý kop zahrávaný Karolínou Bayerovou, z něhož Slovácko vytěžilo roh. Ten však nebezpečný nebyl.

Ve čtyřiadvacáté minutě přišla první branka utkání. Po centru Pie-Sophie Wolter z pravé strany se nejprve dostal míč k Barbaře Dunst, proti níž skvěle zasáhla Barbora Růžičková, která už nestačila na dorážku Lary Prašnikar. – 1:0

O čtyři minuty později postupovala sama na bránu Slovácka Nicole Anyomi, udělala kličku brankářce Barboře Růžičkové a poslala míč do prázdné branky. Ten naštěstí stihla za pomoci skluzu na poslední chvíli odpravit mimo tři tyče Klára Bláhová.

Pět minut po přestávce rozehrávala přímý kop z poloviny hřiště Rakušanka Verena Hanshaw, přesně našla hlavu Tanji Pawollek, proti níž vytáhla další fantastický zákrok Barbora Růžičková, když vytěsnila zakončení na břevno. O dorážku se pokoušela ještě Laura Freigang, ale přestřelila. V další nebezpečné situaci byla Lara Prašnikar po centru Géraldine Reuteler, jenže slovinská fotbalistka mířila mimo branku hostů.

Čtvrt hodiny před koncem zahrávala rohový kop Barbara Dunst, přesně našla Tanju Pawollek, jejíž hlavičku zkrotila hlavou Michaela Ferencová a Zuzana Obadalová poslala míč dále od branky. Deset minut před koncem utkání se rozběhla střídající Shekiera Martinez, přistrčila balon do běhu Lauře Freigang. Střelu z mírného úhlu opět likvidovala gólmanka Slovácka. Pokračovalo se ve vápně českého tým, kam poslala rohový kop Barbara Dunst, opět našla hlavu Tanji Pawollek a Barbora Růžičková v pokleku vyrazila míč. Eintracht šel znovu do ofenzivy, když našla Barbara Dunst nabíhající Shekieru Martinez, jenže té se zamotal míč pod nohy a skončil v zámezí. 

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: “Dnešní zápas jsme brali jako velkou výzvu pro náš mladý tým. Vždyť věkový průměr základní sestavy byl něco málo přes dvacet let. Do zápasu jsme trochu upravili rozestavení, věděli jsme, že základem pro to, abychom měli nějakou šanci v zápase uspět, bude defenzíva a výkon všech hráček na hranici svých možností. To se i potvrdilo, soupeř byl skvělý na míči, hráčky po technické a taktické stránce na top úrovni. Přežili jsme úvodní tlak soupeře, pak jsme se opticky dostali do hry i my, ale kromě dvou standardních situací jsme si žádnou vážnější šanci nevytvořili, domácí hráli zodpovědně směrem vzad a nic nepodcenili. Rozhodující gól nás trochu mrzí, šlo o situaci na straně, kdy nám chyběl krok ke zblokování centru, pak se míč odrazil k domácí Prašnikar a ta prostřelila všechno. Jsem rád, že to holky nijak nesrazilo a dokázaly zbytek zápasu odehrát s obrovským nasazením a odhodlaním. Ano, několikrát při nás stálo i štěstí, Bára Růžičková předvedla několik důležitých zákroků, ale nasazení všech hráček bylo enormní. Domácí fotbalistky vyhrály zaslouženě, ale my jsme na holky pyšní, jak zápas zvládly, ukázaly srdce a týmovost. Hrát v takové atmosféře, s takovým soupeřem, před třemi tisíci úžasných fanoušků, prostě skvělý zážitek. Největší odměnou byl pro naše hráčky potlesk domácích fanoušků ve stoje při odchodu ze hřiště. Díky i všem fanouškům doma, co zápas sledovali a holkám fandili, moc si toho vážíme a věříme, že nám budete fandit i v sobotním zápase, abychom ho zvládli co nejlépe.”