Slovácko porazilo v Lize mistryň kazašský Okžetpes a oslavilo historický úspěch

2309_SGE CL Turnier_3-07693

Slovácko herně i výsledkově ovládlo utkání o třetí místo ve druhé skupině ligové části Ligy mistryň a připsalo si historicky první vítezství v této prestižní soutěži. O branky se postarala Emily McNesby, Aneta Polášková a kapitánka týmu Markéta Klímová.

Průběh utkání

Fotbalistky Slovácka začaly utkání aktivně a hned ve druhé minutě duelu napálila Aneta Polášková břevno branky kazašského týmu. Po čtvrt hodině musela z hřiště odstoupit zraněná Laura Bieliková, jejíž místo převzala Nela Krejčířová.

Po faulu nigerijské útočnice Yetunde Balogun zahrávala přímý kop Karolína Bayerová, míč se dostal k Nele Krejčířové, kterou však vychytala Angelina Portnova v brance WFC Okžetpes. Po následném rohovém kopu zakončovala Aneta Polášková, proti níž opět zasahovala Angelina Portnova.

Ve čtyřiadvacáté minutě už přišla první radost našich hráček, když přihrávala Natálie Trčková a zakončovala Emily McNesby. O tři minuty později neproměnila svoji šanci Nela Krejčířová, ale po pár sekundách už se ženy v bílých dresech mohly radovat podruhé, když skórovala Aneta Polášková.

Slovácko dále pokračovalo v kontrole utkání a dominanci. Další nebezpečné příležitosti měla Emily McNesby, Alena Pěčková či Markéta Jančářová, která nastřelila břevno. Uklidňující pojistku na oslavy prvního vítězství v prestižní Lize mistryň přidala Markéta Klímová sedm minut před koncem.

Fotbalistky Slovácka tak mohly slavit s fanoušky ve frankfurtském Deutche Bank Parku moment, který se zapíše do historie klubu.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Až na deset minut v prvním poločase za stavu 2:0, kdy jsme soupeři nabídli technickými chybami jednu šanci a jednu pološanci, tak jsme měli zápas ve své režii. Druhý poločas už jsme soupeře nepustili ani k našemu vápnu, byli jsme mnohem trpělivější a klidnější v kombinaci. Třetí gól nás pak definitivně uklidnil, zápas jsme v klidu dohráli a získali tolik vytoužené vítezství v Lize Mistryň. Jsme rádi hlavně za hráčky, moc jsme jim to přáli, odvedly dva skvělé výkony, jsme na ně všichni pyšní. Obrovská gratulace všem hráčkám!“

1.FC Slovácko – WFC Okžetpes 3:0


Branky: 24‘ McNesby Emily, 27‘ Polášková Aneta, 83‘ Klímová Markéta
Sestava Slovácka: Růžičková – Trčková, Bláhová, Klímová (K), Pěčková, Bieliková (13‘ Krejčířová, 86‘ Obadalová), Ferencová (86‘ Janíková), Jonášová, Bayerová (50‘ Jančářová), Polášková (86‘ Tulkki), McNesby

Photogallery – 1.FC Slovácko - WFC Okžetpes 3:0 / UWCL 2023-24 / 1. kolo - o 3. místo / 9.9.2023