Fotbalistky dnes hrají na západě Čech

DSC_2939_DxO_1920

Fotbalistky Slovácka se dnes vydávají na dlouhou pracovní cestu do západočeských Dobřan, kde se odehraje utkání mezi čtvrtým a pátým týmem ligové tabulky.

Jak již bylo řečeno, Viktoria Plzeň se nachází v tabulce po třech kompletních kolech na pátém místě s bilancí 2-0-1, když dokázala porazit na svém trávníku Pardubice a ostravský Baník. Naopak, v jediném zápase na hřišti soupeřek podlehla Slavii. Se stejným protihráčkami padlo v minulém kole Slovácko, které má zároveň i stejnou bilanci, přičemž vítězství bralo ze zápasů doma s Lokomotivou a v Pardubicích.

Hráčky v červeno-modrých dresech nejsou zrovna oblíbenými soupeřkami pro náš tým, vždyť nás v posledních pěti zápasech dokázaly oloupit o čtyři body, když si v červnu roku 2021 odvezly z Uherského Hradiště vítězství 1:0 a v posledním listopadovém souboji braly bod za remízu 1:1.

Těchto statistik si je vědom i trenér Miroslav Zbořil: „Zápas to nebude jednoduchý, soupeř nás dokázal v minulosti potrápit nebo obrat o body, proto půjdeme do zápasu s pokorou. Pro nás bude důležité, jak dokážeme zvládnout přechod z evropských pohárů na ligové trávníky. Určitě chceme navázat na výkony z Ligy Mistryň, kde holky odehrály zápasy na vysoké úrovni, a tak bychom chtěli pokračovat i v ligových zápasech.“

Souboj Slovácka na hřišti Viktorie Plzeň startuje dnes ve 13:30.