Ženského týmu se ujímá Miroslav Zbořil

PJml_20230620_PohárWU18_SLOACS_035

Před reprezentační přestávkou vedl Miroslav Zbořil hráčky Slovácka jako dočasný trenér do domácího utkání se Slavií Praha, poté absolvoval s týmem dvojzápas v Lize mistryň proti Eintrachtu Frankfurt a WFC Okžetpes a své působení v této roli zakončil v ligovém střetnutí na půdě Viktorie Plzeň. Nyní se vedení klubu dohodlo s dosavadním koučem dorostenek a šéftrenérem mládeže na dlouhodobé spolupráci u ženského áčka. Trenér Miroslav Zbořil tedy povede tým, coby nový hlavní trenér Slovácka už v sobotním utkání s Baníkem Ostrava na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty.

Miroslav Zbořil působí v ženském fotbale od roku 2013, přičemž si prošel všemi kategoriemi od žaček, přes dorostenky a nyní má na kontě i zápasy u ženského týmu. Rodák z Moravan u Kyjova získal první ocenění za svoji práci už po třech letech, když v roce 2016 vyhrál anketu Trenér roku ženského fotbalu v kategorii mládeže. V roce 2020 obsadil druhé místo v anketě Trenér roku ženského fotbalu poté, co vedl dorostenky Slovácka k titulu, o který je připravil až Covid. V sezóně 2022-2023 trénoval Miroslav Zbořil i reprezentační výběr WU17, s nímž se probojoval do druhého kola kvalifikace o Mistrovství Evropy a v červnu tohoto roku dotáhl Slovácko do finále Poháru dorostenek, v němž jeho svěřenkyně podlehly pražské Spartě.

„Mirek byl pro nás od začátku prioritou číslo jedna. Naše herní filozofie a koncepce je propojená napříč kategoriemi, takže ze svého působení u dorostenek přesně zná a ví, jak chceme trénovat a hrát. To se ukázalo hned pod jeho dočasným vedením v zápasech Ligy mistryň, kdy byl tým do obou utkání skvěle takticky připravený a podal výborné výkony. Jsem si jistý, že pod jeho vedením se bude naše hra nadále zlepšovat, hráčky fotbalově růst a naší ambicí v probíhající sezóně je jednoznačně opět bojovat o nejvyšší příčky v tabulce,“ uvedl k výběru nového trenéra sportovní manažer ženského fotbalu Svatopluk Macek.

Rozdělanou práci po Miroslavu Zbořilovi u dorostenek Slovácka převezme trenér Petr Posolda, který doposud vedl tým starších žaček.