Ženy berou z utkání s Baníkem pouze bod za remízu 2:2

IMG_6217_DxO_2000-1

Slovácko si v sobotu připsalo první remízu v tomto ročníku 1. ligy žen. Na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty sice šel domácí tým do vedení po brankách Karolíny Bayerové a Terezie Ohlídalové, jenže Baník do poločasu snížil gólem Patrície Mudrákové a vyrovnání zařídila z pokutového kopu osm minut před koncem Kateřina Vojtková.

Průběh utkání


Slovácko vstoupilo do utkání aktivně a hned v první minutě po přihrávce Michaely Ferencové postupovala sama na branku hostí útočnice Aneta Polášková, brankářka Zelenková však včas vystoupila a zasáhla.

Po pěti minutách hry přišlo i na první šanci Baníku, když se po chybě v rozehrávce brankářky Fraňkové dostala k míči Kochanová, která vyslala ze třiceti metrů střelu na prázdnou branku Slovácka, ale její pokus byl naštěstí nepřesný. Další chyba v defenzivě Slovácka nastala hned vzápětí, byla u toho opět Kochanová, která vypíchla míč Denise Jonášové, čímž poslala do šance Vojtkovou, naštěstí i kapitánka Baníku minula branku.

Další pokus o zakončení mělo Slovácko, když si na levé straně hřiště zasekla míč Karolína Bayerová, poslal centr před branku, ale Denisa Jonášová hlavičkovala ze záklonu a přestřelila branku.

Následná akce už byla gólová. Michaela Ferencová s Janou Žufánkovou vybojovaly míč u pravé lajny, druhá jmenovaná jej následně poslala k šestnáctce na Anetu Poláškovou, ta našla centrem Karolínu Bayerovou, která poslala míč do branky. – 1:0

Za pět minut už to bylo o dvě branky. Natálie Trčková přihrávala ze své pravé strany, Aneta Polášková přiťukla balón na Terezii Ohlídalovou, která přesnou střelou k tyči překonala brankářku Zelenkovou. – 2:0

Slovácko pokračovalo v ofenzivním fotbale a na branku Baníku se opět hnala Aneta Polášková, která pustila míč Jana Žufánková, jenže útočnici domácího týmu střela nesedla. Gólem neskončila ani další situace, kdy si Aneta Polášková narazila míč s Denisou Jonášovou, ale gólmanka hostí stihla proti střele zasáhnout nohou. Do třetice všeho dobrého neplatilo. Po pár minutách měla Aneta Polášková i třetí nájezd na branku Baníku, jenže střelu na bližší tyč opět vytáhla Zelenková mimo.  

Ještě do poločasu dokázaly Ostravanky snížit, když v osmatřicáté minutě zahrávala Vojtková přímý kop, v obraně Slovácka došlo ke špatné domluvě a od zad Patrície Mudrákové se odrazil míč do prázdné branky. Na brankové čáře ještě zkoušela míč vykopnout Terezie Ohlídalová, ale to se bohužel nepodařilo. – 2:1

V poslední minutě první půle ještě pronikla do šestnáctky domácího týmu kapitánka Vojtková, jejíž střelu výborným zákrokem zlikvidovala Adéla Fraňková.

Po pěti minutách druhého poločasu přišla první nebezpečnější situace, kdy centrovala Terezie Ohlídalová na Anetu Poláškovou, jenže její hlavička postrádala razanci i přesnost. Proti střele Jany Žufánkové z těsné blízkosti dokázala zasáhnout Zelenková, Denisa Jonášová napálila břevno branky ostravského Baníku a skákající střelu Zuzany Obadalové brankářka hostí sice neudržela v náručí, ale v síti neskončila.

Ve druhé části utkání se Baník dostal poprvé do šestnáctky Slovácka až v osmdesáté minutě. Korvasová se pronikla s míčem do pokutového území, udělala Aleně Pěčkové kličku, po níž reprezentační obránkyně sáhla po hostující hráčce a rozhodčí ukázala na penaltový puntík. Pokutového kopu se ujala Vojtková, která nedala Adéle Fraňkové šanci. – 2:2

Zaskočené domácí hráčky už nedokázaly vypracovat větší nebezpečí pro branku Baníku, proto se oba týmy rozešly s konečným výsledkem 2:2.

Další utkání čeká fotbalistky z Uherského Hradiště už v neděli 8.10. ve 14 hodin, kdy na Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty přijede Slovan Liberec. Zápas bude přímým soubojem o průběžné třetí místo v tabulce.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Zápas jsme jednoduše nezvládli. Nemá cenu hledat výmluvy, o vítězství jsme se připravili vlastní hloupostí a neschopností v koncovce. Začátek zápasu byl jak ze zlého snu, soupeři jsme svou ležérností nabídli dvě situace, které jsme se štěstím přežili, naopak jsme se dostali do vedení 2:0, měli jsme další vyložené šance, šli několikrát sami na bránu, bohužel před poločasem jsme inkasovali ze standardní situace skoro z poloviny hřiště. Druhý poločas byl o něco lepší, bohužel jsme pokračovali v zahazování šancí, nastřelili jsme dvě břevna, a proto asi zákonitě přišel trest na druhé straně. Bylo to snad poprvé za druhý poločas, kdy se soupeř dostal k našemu vápnu a skončilo to faulem a penaltou. Na šance se nehraje, hraje se na góly. Pokud nedokážeme dát branky ani z takového množství příležitostí a nepředčíme soupeře bojovností či nasazením, tak se budeme těžko prosazovat. Teď nám nezbývá nic jiného, než se ze zápasu poučit a tvrdě pracovat, abychom byli příště lepší. Jsme jeden tým, ať už vyhráváme nebo prohráváme, tak jsme v tom společně.“

1.FC Slovácko – FC Baník Ostrava 2:2


Branky: 15‘ Bayerová Karolína, 20‘ Ohlídalová Terezie – 39‘ Mudráková Patrícia, 82‘ Vojtková Kateřina (penalta)

Sestava Slovácka: Fraňková – Trčková, Klímová (K), Bláhová, Ohlídalová (57‘ Pěčková), Janíková (67‘ Obadalová), Ferencová, Jonášová, Bayerová (67‘ Tulkki), Polášková, Žufánková (57‘ Jančářová)

Photogallery – 1.FC Slovácko - FC Baník Ostrava 2:2 / 1. liga žen 2023-24 / 5. kolo / 30.9.2023