Slovácko se v přímém souboji o druhé místo utká se Spartou

u81iq8khrvc5ur

Minulý víkend bojovali svěřenkyně trenéra Miroslava Zbořila s Libercem o průběžnou třetí příčku v tabulce a vzhledem k tomu, že šlo o úspěšnou misi, rozdají si to nyní hráčky Slovácka s pražskou Spartou o průběžné druhé místo. Duel se hraje v Praze na Proseku v sobotu od 14 hodin a vy můžete fandit našim fotbalistkám naživo nebo třeba i u YouTubového streamu.

„V dalším kole nás čeká zápas na Spartě. Jde o přímý souboj o druhé místo a my jsme si vědomi toho, že jde o důležité utkání. K soupeři chováme respekt, ale určitě nejedeme do Prahy se jenom zúčastnit. Jako v každém zápase chceme i v tomto předvést co nejlepší výkon a uspět. Stejně jako v souboji s Libercem budeme muset ukázat sebevědomý výkon založený na zodpovědnosti všech hráček, jenom tak můžeme pomýšlet na úspěch. Na zápas se těšíme a na hřišti necháme maximum,“ ujišťuje fanoušky trenér Miroslav Zbořil.

Historicky je ve vzájemných duelech úspěšnější Sparta, ale v posledních čtyřech zápasech už byla tato bilance vzácně vyrovnaná v poměru 1-2-1. Vloni v březnu dokázaly Sparťanky v Kunovicích uhrát remízu, když Slovácko od patnácté minuty vedlo brankou Aleny Pěčkové, jenže hostující hráčky srovnaly sedm minut před koncem. Na apríla se hrálo opět v Kunovicích, tentokrát semifinále poháru, z něhož odešly šťastnější hráčky z Prahy, když osm minut před konce vstřelila rozhodující branku současná trenérka Sparty Lucie Martínková. Na konci dubna se hrálo na Bělince třetí kolo nadstavby a tentokrát už triumfovaly naše fotbalistky. Po dvou brankách Jany Žufánkové jsme vedli a hráčky v rudém sedm minut před koncem pouze snížily na 2:1. V posledním střetu poslala Slovácko do vedení v pětašedesáté minutě Aneta Polášková a v osmasedmdesáté minutě srovnávala na konečných 1:1 Amber Tripp.

V tomto soutěžním ročníku jsou Sparťanky s bilancí 5-0-1 a 15 body na druhé pozici, když zatím podlehly pouze v derby Slavii. Fotbalistky Slovácka mají na kontě 13 bodů při bilanci 4-1-1. Nad síly našeho týmu byla pouze Slavia Praha a remízou dopadl zápas s Baníkem.

Livestream z utkání se Spartou můžete sledovat zde: