Fotbalistky čeká moravské derby v Horních Heršpicích

DSC_2057_DxO_1920

Do druhé poloviny základní části 1. ligy žen vstupují fotbalistky Slovácka utkáním v Horních Heršpicích, kde v sobotu v 11 hodin startuje moravské derby s Lokomotivou Brno. V duelu šestých Brňanek se třetím Slováckem si budou chtít hostující hráčky napravit reputaci po nepovedené pětiminutovce, která je minulý víkend proti Spartě stála všechny tři body.

V prvním střetnutí letošního ročníku Slovácko na domácí půdě zvítězilo, což si pamatuje i trenér Miroslav Zbořil: „Čeká nás moravské derby v Brně. V prvním měření sil doma jsme zápas zvládli v poměru 2:0, ale utkání to jednoduché nebylo. Domácí nemají co ztratit, prezentují se jednoduchou hrou založenou na bojovnosti v osobních soubojích,“ popisuje kouč příští soupeřky.

Zároveň však zná recept, který by měl dovést tým k zisku tří bodů: „Pokud chceme uspět, musíme se domácím v nasazení vyrovnat, ideálně v tom být ještě lepší. Chceme navázat na vítězství s Libercem a dobrý výkon na Spartě, předvést dobrý výkon a před reprezentační přestávkou získat do tabulky důležité tři body. Věřím, že zápas zvládneme jak herně, tak výsledkově a pojistíme si průběžnou 3. příčku.“

V předešlých devíti vzájemných zápasech bylo vždy Slovácko úspěšné, přičemž posledním zaváháním našich fotbalistek byla remíza 1:1 z 16.2.2020, kdy ve čtvrtfinále poháru nakonec postoupila Lokomotiva po penaltovém rozstřelu. Poslední hořkost porážky jsme v duelu s brněnským týmem poznali 18.8.2019, když poslala ve dvacáté minutě Slovácko do vedení Eliška Janíková, Brňanky během pěti minut srovnaly a pár minut po změně stran šly do vedení, které udržely až do konce.

V ročníku aktuálním okupuje Lokomotiva Horní Heršpice šestou příčku, se šesti body má bilanci 2-0-5 a negativní skóre 5:28. Zatím podlehla, kromě Slovácka i Liberci, Spartě, Slavii a naposledy před týdnem v Plzni. Tým z Uherského Hradiště je třetí s bilancí 4-1-2 a třinácti body, přičemž jsme nestačili na Slavii a Spartu.