Slovácko ovládlo moravské derby

IMG_7250_20231021_lokslo_2000

Hráčky Lokomotivy Brno sice vstoupily do utkání lépe než fotbalistky Slovácka, ale vysoké nasazení a tempo jim vydrželo přibližně patnáct minut. Následně se dostaly hráčky v bílých dresech více do zápasu a po úvodní brance opanovaly utkání úplně. V moravském derby otevřela skóre Michaela Ferencová, následně se prosadila Markéta Jančářová a poslední dvě branky si zapíše do statistik Aneta Polášková.

Průběh utkání

Úvodu utkání vládla Lokomotiva Brno, která důrazně a vysoko napadala rozehrávku Slovácka, čímž nutila svěřenkyně trenéra Miroslava Zbořila ke zbytečným ztrátám. I přes aktivní hru domácích si první velkou šanci vypracovaly fotbalistky z Uherského Hradiště to, když z levé strany centrovala Alena Pěčková a zadní tyč zavírala Markéta Jančářová, která však ve skluzu nedokázala míč přesně umístit a branku Vanesy Jílkové přestřelila.

Když už se hostující tým dostával pomalu do hry, přišla střela Moniky Hlaváčové. Tu tečovala zády jedna z hráček Slovácka, čímž udělala vrásky na čele gólmance Barboře Růžičkové, která se musela hodně natahovat, aby míč vytěsnila mimo oblast nebezpečí.

Ve třiadvacáté minutě se už poprvé měnilo skóre. Z vlastní šestnáctky rozjela dlouhým nákopem akci Zuzana Obadalová, našla na polovině hřiště Anetu Poláškovu, která sklepla míč pro Alenu Pěčkovou. Levá obránkyně našeho týmu neváhala a poslala okamžitou přihrávku ke kopačkám Michaely Ferencové, ta míč ještě potáhla do pokutového území soupeřek, následně jej zasekla a poslala technickou střelu “za háčky“, na níž byla mládežnická reprezentantka v bráně brněnského týmu krátká.

Po půl hodině hry se naše fotbalistky radovaly znovu to, když přidala svoji druhou branku v probíhající sezóně Markéta Jančářová. Parádní trefu přidala minutu před přestávkou Aneta Polášková, které poslala centr z levé strany Alena Pěčková, útočnice Slovácka napřáhla a střelou z voleje uklidila míč do sítě. I u čtvrté a poslední branky našeho týmu byla centrující Alena Pěčková a zakončující Aneta Polášková, která se před brankou Vanesy Jílkové dostala před obránkyni Lokomotivy a uklidila míč do sítě. Velkým pozitivem, kromě předvedené hry a výsledku, byl i návrat Sabiny Střížové a Sofie Anny Škerdové po vleklých zraněních.

1. ligu žen nyní čeká reprezentační přestávka, během níž se budou hráčky Slovácka připravovat na domácí utkání s Pardubicemi, které se uskuteční 5. listopadu 2023.

Hodnocení utkání

Trenér Miroslav Zbořil: „Dnes jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Až na prvních patnáct minut, jsme v zápase dominovali a soupeři vlastně nedovolili žádnou větší šanci. Úvod zápasu však dobrý nebyl, lehce jsme ztráceli míče, situace jsme řešili komplikovaně a soupeř měl asi čtyři rohy, ale ty jsme ubránili. Po těchto patnácti minutách jsme začali přebírat iniciativu, lépe jsme kombinovali a byli více trpěliví. Z rychlé přímočaré akce jsme se dostali do vedení a tím jsme se uklidnili a po zbytek zápasu se hrálo víceméně jen na polovině domácích. Přidali jsme další tři branky, měli i další dobré situace ke skórování. Za vítězství jsme rádi, splnili jsme cíl, se kterým jsme do zapasu šli, získat tři body a neinkasovat. Teď máme čtrnáct dní volno, protože na řadu přichází reprezentační srazy. Holkám přeju ať se jim v reprezentaci daří, my se budeme připravovat na další zápas, který nás čeká 5.11. doma s Pardubicemi.“

Lokomotiva Brno Horní Heršpice – 1.FC Slovácko 0:4

Branky: 24‘ Ferencová Michaela, 31‘ Jančářová Markéta, 44‘ Polášková Aneta, 68‘ Polášková Aneta
Sestava Slovácka: Růžičková – Pěčková (68‘ Polášková V.), Obadalová, Klímová (K), Trčková (75‘ Škerdová), Krejčířová, Ferencová, Jonášová, Tulkki (68‘ Bayerová), Jančářová (61‘ Žufánková), Polášková A. (75‘ Střížová)

Tabulka 1. ligy žen po osmém kole