Fotbalistky podlehly v posledním ligovém utkání podzimu Slavii

PJml_20231110_244641_web

V páteční předehrávce 10. kola 1. ligy žen prohrálo Slovácko na půdě pražské Slavie 0:3, i přesto však hráčky z Uherského Hradiště přezimují na třetí příčce v tabulce s náskokem tří bodů na čtvrtý Liberec.

Průběh utkání


Domácí hráčky začaly z ostra a hned ve třetí minutě si připsaly první střelecký pokus, když míč potáhla při levé lajně Michaela Khýrová, její centr se pokusila odklidit do bezpečí Zuzana Obadalová, ale protože měla míč na dlouhou nohu, tak se jí to nepovedlo. Balónu se zmocnila Marjolen Nekesa, proti níž musela zasahovat gólmanka Barbora Růžičková.

Ve dvanácté minutě utkání zahrávala dlouhý aut z poloviny hřiště Michaela Khýrová, jímž našla Haleigh Stackpole, která míč dovedla až do šestnáctky Slovácka, kde centrem našla nikým nehlídanou Martinu Šurnovskou. – 1:0

Po inkasované brance byly více na míči fotbalistky Slovácka, ale akce na útočné polovině většinou končily nepřesnými přihrávkami. Ve dvacáté minutě podnikly Slavistky rychlý brejk, který skončil gólem Marjolen Nekesy. Branku však rozhodčí neuznaly, protože se střelkyně nacházela v ofsajdu.

V další průběhu se hrálo především na polovině Slavie, když fotbalistky Slovácka dobře držely míč a kombinovaly, při ztrátě pak nedávaly dobrým napadáním domácím hráčkám příliš prostoru k rozehrávce. Bohužel to nevedlo k šancím našeho týmu. O výjimku se chtěla postarat Jana Žufánková, která se drala do zakončení po centru Karolíny Bayerovou, jenže na míč nedosáhla stejně jako brankářka Slavie Olivie Lukášová.

Zřejmě největší šance našeho týmu přišla v devětatřicáté minutě, kdy po centru Karolíny Bayerové z levé strany nedokázala odklidit míč Michaela Khýrová, ten se dokutálel k Markétě Jančářové, která však v zakončení ještě trefila nohu padající obránkyně Slavie.

Tři minuty před přestávkou přidaly Pražanky pojišťující branku, když se po pravé straně protáhla Haleigh Stackpole, centrem před brankou našla Marjolen Nekesu, která poslala míč do sítě. – 2:0

Do druhého poločasu vstoupily lépe hráčky Slavie. Po pěti minutách hry se probíjela k brance Slovácka Khýrová, ale její dělovku vytáhla skvělým zákrokem Barbora Růžičková. Po následném rohu měla opět práci gólmanka našeho týmu, ale ani Haleigh Stackpole neuspěla. V další souboji Růžičková vs. Stackpole byla opět úspěšnější Růžičková, když vytáhla střelu Američanky na tyč. Dorážet se ještě pokoušela Franny Černá, jenže reprezentační brankářka byla rychle na nohou a skoro zázračně lapila i tento pokus. O minutu později se na branku Slovácka valila Tamara Morávková, která si vylámala zuby zase na Barboře Růžičkové, když její pokus brankářka vytáhla nad branku.

Ve čtyřiasedmdesáté minutě zahrávala Slavia penaltu poté, co zahrála Zuzana Obadalová rukou ve vlastním vápně. Pokutového kopu se ujala bývalá Sparťanka Karolína Křivská, která však mířila vysoko na branku našeho týmu.

Minutu před koncem přidaly domácí hráčky poslední branku utkání, když po levé straně unikla Slávistka Kristýna Růžičková, ve vápně našla Franny Černou, která už byl tentokrát úspěšná. – 3:0

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Prohra se Slavií je bohužel zasloužená, celkově byly domácí lepším týmem, měly více šancí, daly 3 branky. První poločas byl z naší strany velmi slušný, sice jsme brzy dostaly zbytečnou branku, kdy jsme zaspali při autu soupeře, ale od té doby jsme nehráli vůbec zle, dobře jsme drželi míč a měli i vyloženou šanci a pološanci, které jsme neproměnili. Bohužel na konci poločasu jsme inkasovaly podruhé. Druhý poločas si musíme přiznat, že domácí hráčky dominovaly, my jsme se až na výjimky spíše bránili. Paradoxně jsme přežili penaltu a inkasovali až v úplném závěru třetí gól. Abychom zvládali takové zápasy, potřebujeme udržet tempo a intenzitu více než poločas a nedělat laciné chyby, první poločas byl z naší strany dobrý, v poli minimálně vyrovnaný, fotbal je ale o chybách, a ty jsme udělali my a soupeř je potrestal. Ve druhém poločase, i když holky dělaly, co mohly, tak nás soupeř prostě přehrál. Nedá se nic dělat, jedeme dál, přijdou další zápasy a já věřím, že budeme zase o něco lepší.“

SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 3:0


Branky: 12‘ Šurnovská Martina, 41‘ Wafula Marjolen Nekesa, 89‘ Černá Franny
Sestava Slovácka: Růžičková – Škerdová (63‘ Trčková), Klímová (K), Obadalová, Pěčková, Krejčířová, Ferencová, Jonášová (78‘ Tulkki), Jančářová (63‘ Polášková A.), Žufánková, Bayerová (46‘ Střížová)

Úplně posledním podzimním utkáním pro Slovácko bude zápas 3. kola Poháru žen FAČR, v němž opět po roce zavítáme do Zlína. Duel je na programu v pátek 24.11. od 17:30 ve Fotbalovém areálu Vlastislava Marečka na Vršavě.

Photogallery – SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 3:0 / 1. liga žen 2023-24 / 10. kolo / 10.11.2023