Z Liberce se vracíme se třemi body

DSC_0507
Liberec Liberec
0 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

90. Ondřej Mihálik – Slovácko

Yellow cards

71. Filip Vecheta – Slovácko

83. Jan Kalabiška – Slovácko

Home team line-up – Liberec

Olivier Vliegen, Marios Pourzitidis, Dominik Plechatý, Filip Prebsl, Michal Fukala (80. Karol Meszaros), Lukáš Červ, Matěj Valenta, Dominik Preisler, Christián Frýdek (72. Mohamed Doumbia), Denis Višinský (27. Lubomir Tupta), Victor Olatunji (72. Imad Rondic)

Opponent team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Marek Havlík, Vlastimil Daníček, Milan Petržela (73. Seung-Bin Kim), Michal Kohút (63. Ondřej Mihálik), Daniel Holzer (63. Merchas Doski), Filip Vecheta (73. Ondřej Šašinka)

Progress of the match

Slovácko zvítězilo v Liberci 1:0. Utkání rozhodlo až nastavení druhého poločasu, ve kterém se po spolupráci střídajících hráčů prosadil Mihálik.

Na stadionu U Nisy se Slovácko rychle dostalo do šance. Ve vápně se míč odrazil k Reinberkovi, který vypálil, ale Vliegen vytlačil jeho pokus na tyč. O několik momentů později zvonilo i za Nguyenem po pokusu Červa.

Fotbal se hodně odehrával mezi šestnáctkami, obranu soupeře prorážel především Petržela povedenými driblinky. Přesto bránu ohrozil domácí Preisler, kterého dobrým zákrokem vychytal Nguyen. Před pauzou si pak poradil i se střelou Frýdka z bezprostřední blízkosti. 

Druhý poločas zahájila šance Vechety. Ten se ve vápně dobře zorientoval a jeho tečovanou střelu pod břevno tak tak vytěsnil Vliegen. Hru oživilo střídání, po kterém se do hry dostali Doski a Mihálik. Velké šance ovšem k vidění nebyly.

Zápas dlouho spěl k remíze. Bojovný výkon z obou stran a pohotoví brankáři drželi bezbrankový stav. Krátce před vypršením devadesáti minut střílel ze standardky Tupta, ale byl velmi nepřesný. Poté ke střídačkám zamířil hlavní rozhodčí a udělil červenou trenéru Svědíkovi.

Slovácko ale dokázalo vůlí a touhou po vítězství zlomit. Výjezdníkům udělal radost Ondřej Mihálik. Ten si v nastaveném čase naskočil na parádní centr Kima a hlavou jej usměrnil pod břevno. Domácí už nezareagovali a na Moravu se vracíme se třemi body do tabulky.