Slovácko zvítězilo nad Boleslaví, rozhodl Kadlec

ND5_3848
Slovácko Slovácko
2 : 1
Mladá Boleslav Mladá Boleslav

Statistiky zápasu

Góly

10. Vlasiy Sinyavskiy – Slovácko

22. Lamin Jawo – Mladá Boleslav

54. Michal Kadlec – Slovácko

Yellow cards

36. Martin Suchomel – Mladá Boleslav

69. Lukáš Mašek – Mladá Boleslav

87. Michal Trávník – Slovácko

88. Daniel Mareček – Mladá Boleslav

Home team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Michal Kadlec, Merchas Doski, Vlastimil Daníček, Marek Havlík, Milan Petržela (76. Filip Vecheta), Seung-Bin Kim (65. Michal Trávník), Vlasiy Sinyavskiy, Ondřej Mihálik (89. Jan Kalabiška)

Opponent team line-up – Mladá Boleslav

Petr Mikulec, Marek Suchý, Ondřej Karafiát, David Šimek (46. Tomáš Ladra), Martin Suchomel, Vojtěch Kubista (62. Marek Matějovský), Daniel Mareček, Patrik Žitný (70. Samuel Dancák), Michal Tomič, Lamin Jawo (62. Lukáš Mašek), Vasil Kušej (79. Ubong Moses Ekpai)

Progress of the match

Slovácko zvítězilo ve 22. ligovém kole nad Mladou Boleslaví 2:1. Modro-bílým se podařil vstup do obou poločasů. Ten první otevřel trefou Siňavskij, ale hosté odpověděli brankou Jawa. Rozhodl tak druhý poločas, kdy se prosadil kapitán Kadlec.

Jako první se do šance dostal Doski, ale nezakončil přesně. Na druhé straně využil zaváhání v obraně Jawo a dostal se i do kličky před Nguyenem, zakončit se mu už ale nepodařilo. 

Udeřit tak mohl Vlasij Siňavskij. Po kličce Petržely střílel Doski a jeho tečovanou střelu pověsil do sítě na zadní tyči číhající Siňavskij. Srovnat mohl Suchý, ale dobrý zákrok předvedl Nguyen.

Přesto se Boleslavi povedlo srovnat. Po rohovém kopu zůstal úplně sám před brankářem Lamin Jawo a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Hra se pak dlouho přelévala ze strany na stranu, ale Slovácko postupně stupňovalo svůj tlak. Nejdřív pálil Mihálik, ale minul. V nastaveném čase dalekonosnou střelou Havlík nadělal problémy Mikulcovi. Největší šanci pak po rohu měl Mihálik, ale jeho hlavičku vytáhl z čáry Šimek.

Slovácko i druhý poločas začalo aktivně a ohrožovalo branku soupeře. Hodně aktivní byl v rozehrávce i podpoře útoku kapitán Kadlec. Právě on rozhodl utkání. Siňavskij si doběhl míč na pravé straně a přesný centr posadil na hlavu Michala Kadlec, který krásně hlavičkoval míč do sítě.

Boleslav si větší příležitosti srovnat skóre nevypracovala, naopak Slovácko mělo rozběhnutou řadu nadějných protiútoků. Přesto ale bylo horko před Nguyenovou brankou, když prudký centr Ladry prosvištěl vápnem kolem několika hráčů Boleslavi. 

Photogallery – 1.FC SLOVÁCKO - FK Mladá Boleslav 2:1