Derby je naše. Slovácko vítězí nad Zlínem 3:0

slo-zln
Slovácko Slovácko
3 : 0
Zlín Zlín

Statistiky zápasu

Góly

16. Seung-Bin Kim – Slovácko

46. Seung-Bin Kim – Slovácko

69. Milan Petržela – Slovácko

Yellow cards

24. Robert Hrubý – Zlín

Red cards

4. Martin Fillo – Zlín

Home team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk (76. Michal Trávník), Stanislav Hofmann, Michal Kadlec, Merchas Doski (46. Jan Kalabiška), Vlastimil Daníček, Seung-Bin Kim (73. Patrik Brandner), Milan Petržela (84. Pavel Juroška), Marek Havlík, Vlasiy Sinyavskiy, Ondřej Mihálik (73. Ondřej Šašinka)

Opponent team line-up – Zlín

Matej Rakovan, Martin Cedidla (64. Jan Hellebrand), Václav Procházka, Dominik Simerský, Lukáš Bartošák, Joss Didiba Moudoumbou, Robert Hrubý (46. Youba Dramé), Martin Fillo, Marek Hlinka (82. Tom Slončík), Vakhtang Chanturishvili (74. Antonín Fantiš), Libor Kozák (74. Filip Balaj)

Progress of the match

Modro-bílí slaví vítězství v derby 3:0. V prvním poločase se prosadil Kim, který otevřel i skóre druhé půle. Vítězství potvrdil nádherným gólem Petržela.

Utkání odstartoval likvidační zákrok Filla na Hofmanna. Rozhodčí nejdříve udělil žlutou, ale po konzultaci s videem vytáhl červenou kartu. 

Tvrdý zákrok paradoxně na chvíli oba týmy přibrzdil, ale postupně si Slovácko začalo vytvářet tlak kombinační hrou.

Domácí šli do vedení z první vážné šance. Daníček obral soupeře o míč, do šance se prosmýkl Petržela a nezištně připravil míč před branku osamocenému Seung Bin Kimovi, který prostřelil Rakovana.

Kim se prodral i do další šance, když zaběhl za obranu a chtěl přelobovat brankáře, který ovšem míč vytlačil na roh. O pár minut později pálil zpoza vápna Reinberk a Rakovan musel střelu vychytat. Dělovka Siňavského mířila mimo.

Na konci poločasu pálil ještě Havlík, ale jeho ránu pod břevno brankář taktéž vyrazil na roh.

Druhou půli otevřelo Slovácko gólem. Petržela dostal pas za obranu a předložil míč Seung Bin Kimovi, který utaženou střelou zpoza vápna k tyči prostřelil Rakovana.

Po necelé hodině hry Čanturišvili poslal nebezpečný centr do vápna, ale Nguyen nadvakrát míč zkrotil. 

Poslední gól utkání vstřelil v 69. minutě Milan Petržela, který nádhernou ranou prostřelil Rakovana.

Poslední čtvrthodinu Slovácko dominovalo s míčem a už k větším šancím nedocházelo, utkání již bylo rozhodnuté. V samotném závěru ještě zlínští fanoušci výtržnostmi přerušili na několik minut utkání.

Na výsledku to ale nic nezměnilo a Slovácko zvítězilo 3:0, čímž se vrátilo na čtvrté místo v tabulce.

Photogallery – 1.FC SLOVÁCKO - FC TRINITY Zlín 3:0