Slovácko v zápase o čtvrté místo prohrálo s Bohemians 0:1

1352F710-AD0F-47AA-BD29-59A562930099
Bohemians 1905 Bohemians 1905
1 : 0
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

49. Daniel Köstl – Bohemians 1905

Home team line-up – Bohemians 1905

Martin Jedlička, Daniel Köstl, Lukáš Hůlka, Antonín Křapka, Martin Hála (75. Adam Jánoš), Jan Vondra, Josef Jindřišek, Jan Kovařík (90. Martin Dostál), Michal Beran, Erik Prekop (75. Tomáš Necid), Václav Drchal (63. Jan Matoušek)

Opponent team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Michal Kadlec, Tomáš Břečka, Jan Kalabiška, Petr Reinberk (87. Michal Trávník), Vlastimil Daníček, Seung-Bin Kim (73. Ondřej Šašinka), Marek Havlík, Merchas Doski (58. Vlasiy Sinyavskiy), Milan Petržela (73. Patrik Brandner), Ondřej Mihálik (59. Filip Vecheta)

Progress of the match

Utkání v Ďolíčku rozhodla jediná branka. Krátce po poločase se prosadil domácí Köstl a modro-bílí na jeho branku nedokázali odpovědět.

Diváci v Ďolíčku sledovali od první minuty velmi bojovné utkání dvou týmů usilujících o čtvrté místo v tabulce. V první dvacetiminutovce bylo o pár procentních bodů aktivnější Slovácko, problémy dělal obraně soupeře hlavně agilní Petržela.

Největší šanci měl po standardní situaci ve 21. minutě Daníček, ke kterému Kalabiška vrátil přetažený centr, ale v těžké pozici modro-bílá osmadvacítka zamířila do rukavic Jedličky. 

Pak se bojovalo hlavně o území mezi šestnáctkami, diváky zvedla ze sedadel jen prudká přihrávka skrze vápno od Kovaříka. Nikdo ovšem míč nezasáhl.

Po pauze vstoupili do hry lépe domácí. Kovařík dostal od Berana míč na levé straně a do malého vápna poslal centr na Daniela Köstla, který hlavou prostřelil Nguyena. Slovácko reagovalo střídáními, ale na těžkém terénu se k ohrožení Jedličky dostávalo stěží.

Naopak po ojedinělém útoku hrozil před Nguyenem střídající Necid, ale netrefil branku. Poslední desetiminutovka patřila Slovácku, ale do vyložené šance se dlouho nemohlo propracovat. Těžký terén a urputný soupeř udělali své.

A tak se o poslední zápis do dějin zápasu postaral až Vecheta, který udržel míč ve vápně, ale pak střílel slabě do míst, která kontroloval domácí gólman. Slovácko v souboji s Bohemians prohrálo a zkomplikovalo si tak boj o čtvrté místo.