Slovácko doma podlehlo Baníku nejtěsnějším možným rozdílem

slo-banik
Slovácko Slovácko
0 : 1
Baník Ostrava Baník Ostrava

Statistiky zápasu

Góly

30. Enea Bitri – Baník Ostrava

Yellow cards

19. David Buchta – Baník Ostrava

79. Carlos E. Lopes Cruz – Baník Ostrava

85. Eldar Sehic – Baník Ostrava

90. Jiří Letáček – Baník Ostrava

Home team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk (72. Michal Trávník), Stanislav Hofmann, Michal Kadlec (90. Patrik Šimko), Jan Kalabiška (72. Daniel Holzer), Milan Petržela, Marek Havlík, Seung-Bin Kim (72. Pavel Juroška), Vlastimil Daníček (62. Ondřej Mihálik), Vlasiy Sinyavskiy, Filip Vecheta

Opponent team line-up – Baník Ostrava

Jiří Letáček, Jan Juroška, Karel Pojezný, Enea Bitri, Eldar Sehic, Filip Kaloč, Srdjan Plavsic, Matěj Šín (76. Nemanja Kuzmanovič), Jiří Klíma (83. Jiří Boula), David Buchta (61. Carlos E. Lopes Cruz), Muhamed Tijani (83. Ladislav Almasi)

Progress of the match

V domácím zápase s Baníkem prohrálo 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v prvním poločase ze standardní situace Bitri. Slovácko si připravilo řadu šancí, ale žádnou bohužel nevyužilo.

Jako první zahrozili hosté. Juroška se na ose hřiště dostal ke střele a jeho pokus mířil jen těsně nad břevno. Na druhé straně střílel zpoza vápna Havlík, ale minul. Pokus Kima zase Letáček zvládl ukrýt v rukavicích. 

Pak zahrozil Baník, když po rohu hlavičkoval Tijani a Nguyen musel zasáhnout. Největší šanci dosavadního průběhu měl po slabé půlhodince Kalabiška, ale po narážečce s Petrželou mířil zevnitř vápna těsně vedle pravé tyče.

Ve 30. minutě poslal hosty do vedení Eneo Bitri. Nguyen vychytal hlavičku Klímy, ale na dorážku z malého vápna už neměl jak reagovat. 

Slovácko si vypracovalo několik šancí na srovnání, bohužel ale bez úspěchu. Daníček Sinjavského centr poslal těsně nad. Před přestávkou po hezké akci zprava Daníček udělal kličku brankáři, vrátil míč na Havlíka a centr na vzdálenější tyč hledal Hofmanna, ten ale bráněn obráncem střílel nad.

Po pauze šel po míči Daníček a na centr od Kadlece těsně nedosáhl, přičemž skončil na zemi. Situaci zkoumal VAR, ale faul neviděl. Pak střílel na bližší tyč Tijani, ale Nguyen si věděl rady.
 

Hru hodně narušila střídání a Baník zahustil střed hřiště, což našim hráčům komplikovalo vytváření šancí. V posledních minutách jsme si vytvořili tlak, ale bez vyložené gólové šance, a tak si všechny body odvezli hosté z Ostravy.