Slovácko připravila o výhru nad Spartou penalta

fcslovacko
Slovácko Slovácko
1 : 1
Sparta Praha Sparta Praha

Statistiky zápasu

Góly

18. Matej Kovar – Slovácko

73. Ladislav Krejčí ml. – Sparta Praha

Yellow cards

27. Lukas Haraslin – Sparta Praha

51. Vlasiy Sinyavskiy – Slovácko

55. Marek Havlík – Slovácko

71. Seung-Bin Kim – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Marek Havlík, Pavel Juroška (57. Seung-Bin Kim), Milan Petržela (66. Daniel Holzer), Vlastimil Daníček (88. Patrik Šimko), Vlasiy Sinyavskiy, Ondřej Mihálik (66. Filip Vecheta)

Opponent team line-up – Sparta Praha

Matej Kovar, Ladislav Krejčí ml., Asger Sorensen, Martin Vitík (65. Filip Panák), Tomáš Wiesner, Kaan Kairinen (81. Qazim Laci), Lukáš Sadílek, Jaroslav Zelený (82. Casper Hojer), Adam Karabec (65. Martin Minchev), Lukas Haraslin (74. Awer Mabil), Jan Kuchta

Progress of the match

Modrobílí obrali lídra tabulky pouze o bod. V zápase se Spartou dlouho vedli díky gólu Jurošky, ale ve druhé půli srovnal z penalty Krejčí.

Zaplněný stadion Miroslava Valenty sledoval opatrný, i když velice bojovný začátek utkání. Hrálo se především mezi šestnáctkami a na první větší šanci se čekalo přibližně do 15. minuty. Tehdy se prodral přes Krejčího aktivní Juroška a tísněn šel na gólmana, kterého ovšem trefil.

Gól si stadion zařval o pár minut později. Mihálik si vzal míč napravo a ze stoje nacentroval před branku, kde míč trefil Pavel Juroška a o břevno dostal míč za brankáře. Juroška i nadále dělal problémy obraně soupeře, ale po zákroku Sörensena na hranici vápna se faul nepískal.

Před poločasem loboval Nguyena Kuchta a trefil břevno slovácké branky. Druhou půli otevřela střela Kuchty po narážečce s Karabcem, ale mířila mimo. Pak vytáhl dobrý zákrok proti střele Haraslína zevnitř vápna Nguyen.

Slovácko se místy dostávalo pod tlak, ale dařilo se mu spolehlivě odvracet míče mířící do vápna. Velmi pozorný výkon obrany držel modrobílé ve hře. A to až do sedmdesáté minuty, kdy rozhodčí odpískal pokutový kop. Sinjavskij Haraslína ve vápně možná ani nezasáhl, ale pád hostujícího hráče posvětilo i video... Penaltu proměnil Ladislav Krejčí mladší.

Poslední dvacetiminutovka byla velmi bojovná, Slovácko si nechtělo nechat vzít body a vrátilo se do hry. Směrem dopředu se snažil především Vecheta. Zpoza vápna pálil utaženou ranou Havlík, ale trefil prostor, kde byl hostující gólman.

Oba týmy se tak rozcházejí po výsledku 1:1. Slovácko stále ztrácí na čtvrté místo, Sparta ztratila body v boji o první místo.