Slovácko má ze zápasu s Olomoucí bod

ND5_5322

V předposledním domácím utkání sezony Slovácko remizovalo s Olomoucí 2:2. V utkání jsme vedli díky gólu Hofmanna z prvního poločasu, ale Sigma vývoj zvrátila na svou stranu. Bod pro modro-bílé ovšem zařídil druhým gólem Kalabiška.

Utkání začalo z pohledu šancí zvolna, bojem o každý metr ve středu hřiště. První šanci měl hostující Chytil, když se dostal k míči a Nguyen musel proti střele zpoza vápna předvést pohotový zákrok. Následně brankáře Macíka vystrašil Holzerův centr, který se málem snesl za pod břevno a olomoucký brankář musel předvést zákrok.

Po půlhodině hry musel bohužel kvůli zranění střídat Milan Petržela a na hřiště se dostal Juroška, který se po pár desítkách sekund na hřišti dostal do samostatného úniku, ale neprostřelil brankáře Macíka. Na další šanci se čekalo až téměř do poločasu, kdy po standardní situaci hlavičkoval Kadlec, ale brankář zasáhl.

Gól jsme si tak zakřičeli až v nastaveném čase. Havlík našel zakrouceným míčem Stanislava Hofmanna, který poslal míč o břevno do sítě. Olomouc po pauze začala ihned hrozit, i když z protiútoku se paradoxně málem hlavou prosadil Trávník. 

Sigma srovnala po rohovém kopu, kdy se míč vrátil do malého vápna, kde se prosadil Denis Ventúra. Ihned mohl odpovědět Juroška, který dostal míč za obranu a ukázkově se dostal před brankáře Macíka, kterého ovšem v tutové šanci trefil. Velkou šanci měl o chvíli později z rohového kopu Vecheta, ale mířil těsně vedle brány.

Slovácko mělo herní převahu, ale tu se mu dlouho nedařilo využít, a tak udeřili hosté. Po nenápadném centru zakončil Pavel Zifčák. Slovácko se ale ještě nadechlo k odporu a po přistrčení od Vechety srovnal na 2:2 Jan Kalabiška. 

Další vyložená šance nepřišla, a tak si týmy body rozdělily.