Slovácko na úvod sezony dalo čtyři góly Budějovicím

ND5_6137 Large
Slovácko Slovácko
4 : 1
České Budějovice České Budějovice

Statistiky zápasu

Góly

36. Marek Havlík – Slovácko

39. Seung-Bin Kim – Slovácko

54. Jakub Hora – České Budějovice

76. Matěj Valenta – Slovácko

80. Ondřej Mihálik – Slovácko

Yellow cards

3. Lukáš Havel – České Budějovice

32. Vlasiy Sinyavskiy – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Vlasiy Sinyavskiy (85. Patrik Brandner), Marek Havlík, Michal Trávník, Milan Petržela (66. Matěj Valenta), Seung-Bin Kim (66. Ondřej Mihálik), Filip Vecheta (73. Rigino Cicilia), Daniel Holzer (85. Jan Kalabiška)

Opponent team line-up – České Budějovice

David Sipos, David Broukal, Martin Králik, Lukáš Havel, Lukáš Čmelík, Marcel Čermák (83. Vojtěch Hora), Patrik Hellebrand (83. Daniel Hais), Jakub Hora, Pavel Osmančík (73. Vincent Trummer), Zdeněk Ondrášek, Jan Suchan (66. Quadri Adebayo Adediran)

Progress of the match

V prvním ligovém kole Slovácko zvítězilo přesvědčivě nad Českými Budějovicemi 4:1. Modro-bílí vstřelili v každém poločase dvě branky a i bez trenéra Svědíka na lavičce zvládli vstup do sezony na jedničku.

Do úvodního utkání sezony šlo Slovácko bez hlavního trenéra Martina Svědíka. Ten chyběl na lavičce ze zdravotních důvodů a jeho kompetence dočasně převezal Jan Baránek.

Hned v první minutě nové sezony vybojoval Siňavskij roh a Daníček po jeho zahrání hlavičkoval nad. Dobrou akci Slovácka založil Holzer, který posunul míč na Trávníka, toho ale na hranici vápna fauloval Hellebrand. Standardku ale Slovácko nevyužilo.

Poprvé dostal míč do sítě po dvaceti minutách hry Vecheta, když zpracoval míč za obranu a efektně přehodil Šípoše v brance. Akci ale předcházel ofsajd.

Po půlhodině hry hrozil hostující Osmančík, ale Heča krásným zákrokem střelu na bližší tyč zlikvidoval. Ve 35. minutě se pohlednou kombinací dostal do zakončení Vecheta, ale jeho pokus vyškrábl Šípoš na roh.

Slovácko tak udeřilo až po chybě Hellebranda, kdy se míče zmocnil Marek Havlík a prostřelil vybíhajícího Šípoše střelou na bližší tyč. 

Ještě veseleji bylo o dvě minuty později, kdy nádherně pronikl do vápna Petržela, obešel obránce a našel Seung Bin Kima, který prostřelil vše co mu stálo v cestě a zvýšil na 2:0.

Utkání dostalo novou zápletku po osmi minutách druhého poločasu, kdy Vecheta zahrál ve zdi rukou a z penalty srovnal Jakub Hora.

Slovácko se v následné pasáži dostalo vlivem několika rohových kopů v řadě pod tlak, ale zvládlo je přestát bez újmy i díky fantastickému zákroku Heči proti Ondráškovi. 

Po 70. minutě se povedlo Slovácku rozbít tlak hostů a po spolupráci střídajících hráčů Cicilii a Matěje Valenty druhý jmenovaný ránou zpoza vápna rozvlnil síť za Šípošem.

Také ve druhém poločase jsme udeřili dvěma slepenými góly. V 81. minutě Valenta donutil napadáním soupeře při rozehrávce k chybě a Ondřej Mihálik dokonalým lobem ze střední vzdálenosti překonal vyběhnutého brankáře.

Slovácko v prvním utkání nové sezony vstřelilo čtyři branky, neinkasovalo branku ze hry a připsalo si tři body do tabulky.

Photogallery – 1.FC SLOVÁCKO - SK Dynamo Č. Budějovice 4:1