Slovácko veze z Ďolíčku tři body, rozhodl Hofmann

hofmann_slovacko
Bohemians 1905 Bohemians 1905
0 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

45. Stanislav Hofmann – Slovácko

Yellow cards

90. Jan Kovařík – Bohemians 1905

90. Michal Kadlec – Slovácko

Red cards

86. Rigino Cicilia – Slovácko

Home team line-up – Bohemians 1905

Michal Reichl, Lukáš Hůlka, Antonín Křapka (88. Ladislav Mužík), Matěj Hybš, Daniel Köstl, Josef Jindřišek (56. Jan Kovařík), Robert Hrubý, Martin Dostál, Michal Beran (56. Matyas Kozak), David Puškáč (57. Tomáš Necid), Jan Matoušek (73. Erik Prekop)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk (45. Vlasiy Sinyavskiy), Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Jan Kalabiška, Stanislav Hofmann (66. Jaromír Srubek), Marek Havlík, Seung-Bin Kim (62. Daniel Holzer), Matěj Valenta, Milan Petržela (62. Pavel Juroška), Filip Vecheta (46. Rigino Cicilia)

Progress of the match

Slovácko slaví první venkovní výhru v novém ročníku. Naši hráči uspěli v Ďolíčku díky brance Hofmanna ze závěru prvního poločasu. I přes zápasová dvě zranění v obraně jsme udrželi nulu vzadu. 

Modro-bílí vstoupili do utkání aktivně a hráli v úvodní čtvrthodině více na míči. Jako první si ovšem šanci připravili domácí, když hlavičkou těsně vedle zakončoval Puškáč. Po necelých dvaceti minutách si navedl míč do vápna proti zformované obraně Kim. Dostal se alespoň ke střele, ale tu klokani vytěsnili mimo tři tyče.

O chvíli později z pravé strany naštrádoval do vápna Petržela a měl ve vápně několik spoluhráčů, jeho střílený centr ale těsně přes Vechetou zvládl vytěsnit mimo brankář Reichl. Následně Slovácko i díky skvělému bloku Reinberka ubránilo nebezpečnou standardku domácích a následně i šanci Matouška o pár minut později. 

Před přestávkou dostal kolmici za obranu Kim, ale zakončil jen do brankáře Reichla a Vecheta dorážel těžký míč jen do bránících hráčů. Těsně před přestávkou se bohužel zranil Reinberk, kterého musel nahradit Sinjavskij. Gól do šatny si z rohového kopu připravil Stanislav Hofmann, který dorazil do sítě dělovku Kalabišky.

Po přestávce se Slovácko muselo soustředit spíš na bránění a Köstlovu ránu zpoza vápna zlikvidoval Heča. Na druhé straně střelou takřka z kroku zkusil Cicilia překvapit brankáře, ale ten jeho pokus vyrazil. Jedenáct minut před koncem vyslal Cicilia do samostatného úniku Jurošku, ten si i obhodil brankáře, který ale nakonec stihl jeho pokus zázračně zablokovat.

V 86. minutě se po souboji na hranici útočného vápna podle VARu provinil Cicilia a dodatečně uviděl červenou kartu. Přesilovku domácí málem ihned využili, ale Kovařík zakončoval z ofsajdu. Na druhé straně se pískala penalta po zákroku na Jurošku, ale podobně jako v minulém kole ji nakonec odvolal VAR.

Dramatický závěr ještě zakončila dělovka Dostála, se kterou si ale poradil skvělý Heča a Slovácko se raduje z první venkovní a druhé výhry celkově v nové sezoně.