Slovácko ztratilo vedení nad Boleslaví, bere bod

ND5_6866
Slovácko Slovácko
2 : 2
Mladá Boleslav Mladá Boleslav

Statistiky zápasu

Góly

11. Filip Vecheta – Slovácko

45. Daniel Mareček – Mladá Boleslav

53. Daniel Mareček – Mladá Boleslav

90. Jan Kalabiška – Slovácko

Yellow cards

74. Marek Havlík – Slovácko

80. Matouš Trmal – Mladá Boleslav

Red cards

39. Matěj Pulkrab – Mladá Boleslav

90. Benson Sakala – Mladá Boleslav

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Vlastimil Daníček, Stanislav Hofmann (76. Michal Trávník), Michal Kadlec, Merchas Doski (63. Daniel Holzer), Matěj Valenta (46. Jan Kalabiška), Marek Havlík, Vlasiy Sinyavskiy, Milan Petržela (63. Pavel Juroška), Filip Vecheta, Seung-Bin Kim (46. Ondřej Mihálik)

Opponent team line-up – Mladá Boleslav

Matouš Trmal, Dominik Kostka, Marek Suchý, Ondřej Karafiát, Jakub Fulnek, Benson Sakala, Marek Matějovský (66. Abdulla Jusuf Helal), Lamin Jawo (46. Florent Poulolo), Daniel Mareček (66. David Šimek), Lukáš Mašek (75. Tomáš Ladra), Matěj Pulkrab

Progress of the match

Slovácko doma remizovalo s Mladou Boleslaví 2:2. V zápase jsme vedli díky gólu Vechety, hosté navíc hráli v oslabení. Přesto v prvním poločase vyrovnal Mareček a po poločase se prosadil znovu. Bod nám zachránil gól Kalabišky v nastaveném čase. 

Úvod zápasu nabídl boj o střed hřiště a na velkou šanci se čekalo do 12. minuty, kdy Slovácko udeřilo ze standardní situace. Havlík našel na zadní tyči Hofmanna, který vybojoval míč pro Petrželu a jeho hlavičku usměrnil v těžké pozici za brankáře Trmala Filip Vecheta.

Minuty po vstřeleném gólu patřily paradoxně Boleslavi, která dostala Slovácko pod tlak a hrozila ze standardních situací. Po přímém kopu se míč odrazil k Marečkovi, který ale pálil nad branku.

Před Trmalem Kim přistrčil pro Havlíka, kterému ale obstřel zpoza vápna nevyšel podle představ a zamířil nad branku. Obrovskou šanci měl po necelé půlhodině hry Petržela, ke kterému se dostal míč po centru Doskiho na Sinjavského, a jeho utaženou střelu vytěsnil Trmal jen tak tak nad. Za chvíli pálil Kadlec nad.

Brejkovou situaci pár minut před poločasem vyřešil Petržela přihrávkou na Kima, který se rozhodl vystřelit k bližší tyči, ale míč prosviištěl těsně nad břevnem.

Do pauzy se ještě děly věci. Nejdříve uviděl červenou po šlapáku na Sinjavského Pulkrab, ale Slovácko v přesilovce paradoxně inkasovalo. Po několika odrazech se ke střele dostal Daniel Mareček, který gólem do šatny srovnal na 1:1.

Po přestávce se stejný hráč prosadil z akce po rohovém kopu, kdy jej míčem po zemi našel Matějovský. Slovácko usilovalo o vyrovnání a vytvořilo si drtivou územní převahu, jenže centrované míče do vápna nikoho z útočných hráčů nenacházely. Naopak na druhé straně se ke střele dostal Hilál a Heča musel vytasit dobrý zákrok.

Zpoza vápna se napřáhl ke střele Havlík, ale jeho pokus udržel v náručí Trmal. Na druhé straně Juroška zatáhl míč po levé straně, našel Trávníka, který ještě přistrčil Mihálikovi, ale jeho střela byla slabá a do míst, která kontroloval brankář. 

Trávník v 84. minutě našel volného Holzera, ale jeho střelu z voleje zablokovali hosté. Po vrácení hlavou dostal míč do prázdné brány Kalabiška, ale VAR odhalil ofsajd. Jan Kalabiška se ale gólu přece jen dočkal, když si lišácky počkal na rozehrávku Trmala, ze zálohy jej obral o míč a uklidil jej do sítě. V posledních minutách ještě Slovácko tlačilo, ale zápas zpět už neotočilo.