Slovácko zvítězilo díky gólu Kalabišky v Pardubicích

tempImage3cNaf7
Pardubice Pardubice
0 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

21. Jan Kalabiška – Slovácko

Yellow cards

42. Stanislav Hofmann – Slovácko

47. Denis Halinsky – Pardubice

64. Michal Trávník – Slovácko

65. Michal Hlavatý – Pardubice

79. Ladislav Krobot – Pardubice

85. Matěj Helešic – Pardubice

89. Michal Surzyn – Pardubice

90. Bartosz Pikul – Pardubice

Home team line-up – Pardubice

Viktor Budinský, Michal Surzyn, Ondřej Kukučka, Denis Halinsky, Michal Hlavatý, Emil Tischler (77. Matěj Helešic), Jakub Matoušek (68. Vojtech Sychra), Samuel Šimek (56. Tomáš Zlatohlávek), Denis Darmovzal, Pavel Černý ml. (56. Ladislav Krobot), Vojtěch Patrák (77. Bartosz Pikul)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Michal Kadlec, Petr Reinberk (86. Vlasiy Sinyavskiy), Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška (80. Jaromír Srubek), Milan Petržela (46. Pavel Juroška), Marek Havlík, Michal Trávník, Daniel Holzer (86. Merchas Doski), Seung-Bin Kim (73. Matěj Valenta), Filip Vecheta

Progress of the match

Slovácko zvítězilo v Pardubicích 1:0. O nejdůležitější moment utkání se postaral Kalabiška, který v prvním poločase vstřelil jedinou branku utkání. Gólů mohlo padnout i více, přesto ale Slovácko dovedlo zápas zkušeně k vítězství.

Úvodní minuty střetnutí se hosté hledali, ale postupně vyrovnali síly na hřišti. První ale stejně hrozily Pardubice, když středem obrany pronikl Matoušek a jeho tah na branku zastavil až skvělý zákrok Heči. O chvíli později pálil Darmovzal a jeho šanci zlikvidoval jen obětavý skluz Kadlece. 

Třetí velkou šanci Pardubic připravil Černý, který nachystal míč Patrákovi, ale jeho střelu zblokovala naše obrana. Udeřila tak naše ekipa, když po pravém křídle unikl rychlík Petržela a nadýchaným centrem pod sebe našel na zadní tyči Jana Kalabišku, který míč o tyč uklidil do poloodkryté branky.

Následně šancí na obou stranách ubylo. Slovácko bylo pozornější v bránění výpadů Východočechů, ale samo to mělo s útočením to pevné domácí obrany komplikované. V nastaveném čase mohl pouze vyrovnat domácí Černý, který dalekonosnou ranou trefil břevno za Hečou.

Slovácko mělo po přestávce několik náznaků šancí, ale Budínského neohrozilo. Naopak po nadýchané nabídce pálil z voleje Patrák, ovšem mířil těsně mimo. Šanci Slovácka na druhé straně připravil Holzer, který se prokličkoval do vápna, našel Kalabišku, ale jeho střelu zblokovala obrana stejně jako dorážku Jurošky. 

Do šance po hodině hry dostal vybojovaným míčem Juroška Vechetu, ten ale pálil okolo obránce mimo. Na druhé straně selhal v šanci Krobot. Po standardní situaci mohlo Slovácko utéct na rozdíl dvou gólů, ale Vechetovu hlavičku vyškrábl skvělým zákrokem Budínský. 

V závěrečných minutách se hra přelévala od vápna k vápnu, ale žádná velká šance k vidění nebyla. Slovácko dokázalo poctivě bránit a nepouštět Pardubice k brance Heči. Pardubičtí řadu slibných šancí zmařili faulem za žlutou kartu.