Derby je naše. Zlín sestřelil Havlík

ND5_7089
Slovácko Slovácko
1 : 0
Zlín Zlín

Statistiky zápasu

Góly

74. Marek Havlík – Slovácko

Yellow cards

45. Michal Kadlec – Slovácko

90. Jaromír Srubek – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Michal Kadlec, Merchas Doski, Marek Havlík, Michal Trávník (81. Vlasiy Sinyavskiy), Milan Petržela (59. Ondřej Mihálik), Matěj Valenta (59. Seung-Bin Kim), Daniel Holzer (72. Jan Kalabiška), Filip Vecheta (81. Jaromír Srubek)

Opponent team line-up – Zlín

Stanislav Dostál, Martin Cedidla, Dominik Simerský, Jakub Černín (64. Filip Žák), Joss Didiba Moudoumbou, Rudolf Reiter, Tom Slončík (46. Youba Dramé), David Tkac (80. Nedjeljko Kovinic), Jakub Janetzký, Vukadin Vukadinovic (80. El Hadji Ndiaye), Antonín Fantiš

Progress of the match

Derby je naše. Slovácko zvítězilo v zápase se Zlínem 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil ve druhém poločase krásnou ranou Havlík a tři body zůstávají doma.

Slovácko muselo na poslední chvíli udělat změnu na brankářském postu, kvůli zdravotním potížím musel odstoupit Heča a do branky se poprvé letos postavil Tomáš Fryšták. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a v úvodních minutách úplně uzamkli hosty před jejich brankářem. Jenže Dostál žádný výjimečný zákrok předvést nemusel.

Ten měl poprvé práci po necelé odehrané čtvrthodině, kdy hosté hrozili po centru z pravé strany. Další šanci měl Zlín při střele Janetzkého, který ale mířil z hranice vápna nad. 

Po prostrkávačce od Trávníka poslal Havlík centr do vápna, který našel hlavu Vechety, jenže ten v souboji mířil nad. Nadějně rozehranou akci od Reinberka se o chvíli později nepodařilo dohrát do větší šance. Střela Havlíka zpoza vápna cíl nenašla. Stejně dopadl před pauzou pokus Holzera. Hlavičku Slončíka z rychlého brejku pokryl Fryšták, poradil si i se zakončením Simerského.

Po přestávce unikl po pravé straně obraně Slovácka Vukadinovič, kterého na poslední chvíli dostihl Doski a srbský křídelník zamířil nad. Na druhé straně si našel centr Vecheta, ale hlavičkoval jen na Dostála. Trávníkova střela šla mimo vzdálenější tyč. 

Po Trávníkově spolupráci s Valentou mířil druhý jmenovaný jen těsně nad hostující branku. Střídající Kim pak vyprášil střelou zpoza vápna jen Dostálovy rukavice.

Střeleckou nouzi přerušil až Marek Havlík. Ten dostal míč od Trávníka a technickým obstřelem zpoza vápna rozjásal slovácké tribuny. Poté střílel z hranice vápna Doski, ale Dostál jeho pokus vytáhl na roh, stejně jako o chvíli později brejk Kima.

Vstřelit pojišťovací branku se nám v závěrečných minutách nepodařilo, ale nemuselo nás to tentokrát mrzet. Všechny pokusy Zlína o vstřelení branky se podařilo zmařit a derby je naše.