Slovácko na Spartu nestačilo a jede z Prahy s prázdnou

IMG_5356
Sparta Praha Sparta Praha
5 : 0
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

11. Veljko Birmančević – Sparta Praha

20. Tomáš Wiesner – Sparta Praha

45. Lukas Haraslin – Sparta Praha

70. Veljko Birmančević – Sparta Praha

81. Victor Olatunji – Sparta Praha

Yellow cards

45. Matěj Valenta – Slovácko

90. Merchas Doski – Slovácko

Home team line-up – Sparta Praha

Peter Vindahl Jensen, Asger Sorensen (61. Martin Vitík), Filip Panák, Ladislav Krejčí ml., Tomáš Wiesner (71. Angelo Preciado), Lukáš Sadílek, Kaan Kairinen (61. Qazim Laci), Matěj Ryneš, Veljko Birmančević, Jan Kuchta (61. Victor Olatunji), Lukas Haraslin (71. Jakub Pešek)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Michal Kadlec, Jaromír Srubek (79. Jan Kalabiška), Petr Reinberk, Merchas Doski, Michal Trávník, Matěj Valenta (68. Vlastimil Daníček), Vlasiy Sinyavskiy, Daniel Holzer (68. Pavel Juroška), Filip Vecheta (79. Rigino Cicilia), Ondřej Mihálik (35. Seung-Bin Kim)

Progress of the match

Po repre pauze pokračoval ligový program Slovácka zápasem na Spartě. Ten nám ovšem příliš nevyšel. Domácí vedli do poločasu 3:0 a po přestávce přidali ještě dva góly.

První minuty začaly pro náš tým dobře. Slovácko napadalo vysoko sparťanské hráče a drželo je daleko od vlastní branky. Naopak samo díky vyvinuté aktivitě a mělo o něco více ze hry směrem dopředu. Jenže prvotní nástup zmrazil gól v naší síti.

K odraženému míči si našel cestu Veljko Birmančevič, který umístěnou střelou překonal Heču. Jen o několik minut později udeřila Sparta podruhé. Ke střele se dostal Tomáš Wiesner a prudkou ranou prosteřlil Heču. Pak se hra uklidnila, nicméně obrana Sparta dokázala centry do vápna odvracet. Po jednom ze soubojů ve vápně musel ze hry odstoupit zraněný Mihálik.

Ryneš trefil dělovkou zpoza vápna jen břevno. Utkání zlomil gól v nastaveném čase první půle. Po sporném zákroku na Doskiho se dostali domácí do brejku a Lukáš Haraslín jej proměnil v gól.

Slovácko ve druhém poločase ještě nesložilo zbraně a velkou šanci měl Doski, kterého stáhl za dres ve vápně Wiesner, ale penalta se nepískala. Naopak Veljko Birmančevič byl ve své šanci bezchybný a zvýšil již na 4:0.

Čestný úspěch na Letné mohl zaznamenat Juroška, který krásně prošel přes dva bránící hráče a v rychlostním souboji měl před sebou už jen brankáře, jenže toho neprostřelil. Naopak za domácí se ještě po centru Peška prosadil Victor Olatunji.

Ještě jednou mohlo Slovácko alespoň snížit, když si Kim narazil ve vápně s Trávníkem. Ve stoprocentní šanci jej ale k zemi poslal sparťanský kapitán Krejčí. Ani tentokrát to ovšem na penaltu nestačilo, a tak Slovácko na Spartě gól nevstřelilo. V příštím kole jej čeká doma Karviná.