Slovácko díky gólům Holzera a Valenty porazilo Karvinou

ND5_7704
Slovácko Slovácko
2 : 0
Karviná Karviná

Statistiky zápasu

Góly

2. Daniel Holzer – Slovácko

18. Matěj Valenta – Slovácko

Yellow cards

52. Jiří Bederka – Karviná

64. Milan Petržela – Slovácko

64. Helio Alberto Papalele – Karviná

78. Alex Iván – Karviná

81. Jan Kalabiška – Slovácko

89. Seung-Bin Kim – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Jan Kalabiška, Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Petr Reinberk, Milan Petržela (66. Merchas Doski), Marek Havlík, Vlastimil Daníček (76. Michal Trávník), Matěj Valenta (66. Seung-Bin Kim), Daniel Holzer (76. Pavel Juroška), Filip Vecheta (85. Rigino Cicilia)

Opponent team line-up – Karviná

Dominik Holec, Matej Čurma, Jiří Bederka, Jaroslav Svozil, Jiří Fleišman, Amar Memic (57. Alex Iván), Aboubacar Traore (80. Lukáš Budínský), Daniel Bartl (73. David Moses), Patrik Čavoš (73. Lucky Ezeh), Filip Antovski (57. Helio Alberto Papalele), Adeleke Akinyemi

Progress of the match

Slovácko v 9. kole zvítězilo nad Karvinou 2:0. Utkání zlomilo dvěma brankami z úvodu prvního poločasu, o které se postarali Holzer a Valenta. 

Karviná se do útoku vydala jako první, ale Heča zasahovat nemusel. Naopak z první šance udeřilo Slovácko. Havlíkův prudký pas obrana vrátila jen k Danielu Holzerovi, který propálil z bezprostřední blízkosti Holce. 

Další šanci vstřelit branku měl o chviličku později Petržela. Povedlo se mu ukličkovat soupeřova obránce, ale střela byla nakonec zblokována. Tribunám tak udělal radost Matěj Valenta, který dostal krásnou přihrávku od Holzera a střelou k tyči nedal brankáři šanci.

Po půlhodině hry si střelu zpoza vápna připsal hostující Akinyemi, ale Heča neměl nejmenší potíže. Slovácko utkání bez větších problémů kontrolovalo a mělo i územní převahu. Ta pokračovala i po přestávce, ale brankář Holec mnohokrát zasahovat nemusel.

Blízko gólu byl po hodině hry Petržela, který sám založil brejk a po hezké přihrávce od Vechety mířil nad. Karviná mohla snížit z náhodné šance, Iván přeloboval Heču, ale Kadlec obětavě z brankové čáry vykopl míč do bezpečí. Střela Doskiho o chvíli později mířila mimo. 

Slovácko bylo při chuti a chtělo přidat ještě jednu branku. Série náznaků dobrých šancí ovšem nevyústila v žádné ohrožení Holce. Heča prakticky práci neměl. Třetí gól v utkání mohl přidat Reinberk, ale jeho hlavu Holec udržel.