Zápas se Slavií Slovácko ztratilo až v závěru

DSC_5407
Slavia Praha Slavia Praha
2 : 0
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

78. Matěj Jurásek – Slavia Praha

90. Václav Jurečka – Slavia Praha

Yellow cards

21. Andres Dumitrescu – Slavia Praha

29. Michal Kadlec – Slovácko

41. Michal Tomič – Slavia Praha

45. Jakub Hromada – Slavia Praha

45. Ondřej Mihálik – Slovácko

84. Petr Reinberk – Slovácko

Home team line-up – Slavia Praha

Aleš Mandous, Tomáš Holeš, Taras Kačaraba, Tomáš Vlček, Michal Tomič (46. David Douděra), Lukáš Masopust (75. Muhamed Tijani), Jakub Hromada (46. Oscar Dorley), Andres Dumitrescu, Mick van Buren, Boluwatife Victor Ogungbayi (46. Matěj Jurásek), Mojmír Chytil (60. Václav Jurečka)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča (14. Tomáš Fryšták), Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Michal Kadlec, Merchas Doski (85. Filip Vecheta), Marek Havlík, Michal Trávník, Pavel Juroška (64. Daniel Holzer), Ondřej Mihálik (64. Milan Petržela), Vlasiy Sinyavskiy (85. Jan Kalabiška), Rigino Cicilia

Progress of the match

Slovácko ze Slavie přijíždí bez bodů. Po velkém boji prohrálo se Slavií 0:2, i když dlouhou dobu drželo naději na body. V závěru utkání domácí zlomili na svou stranu.

Domácí začali zostra, když se k zakončení dostal Masopust, ale gól nevstřelil. Následně nastaly problémy pro Milana Heču, kterého zlobilo lýtko a musel vystřídat. Místo něj šel na hřiště brankář Fryšták. Ten musel sbírat centry a odražené míče, ale vyloženou šanci si domácí nevypracovali.

Slovácko spoléhalo hlavně na rychlé průniky za obranu. Nejvýraznější šance se zrodila po akci Havlíka, kdy se do střely dostal Juroška, ale jeho prudký pokus dokázal Mandous vyrazit. 

Druhá půle se odehrávala dlouho bez jakékoli šance. Sešívaní sice měli míč na kopačkách častěji než naši hráči, ale k ohrožení Fryštáka se dostávali jen sporadicky. Nebezpečné situace ale v naší šestnáctce prakticky nevznikaly. Naopak Slavia si musela dávat pozor i na přibývající časté přechody do útoku.

O to větší škoda byla první inkasované branky, kdy se k odraženému míči dostal Matěj Jurásek a prostřelil bránící hradbu těl. V poslední desetiminutovce jsme vrhli naše síly do útočení, ale Slavia byla zformovaná a ohrožení Mandouse nepřipustila.

V 90. minutě naopak utekl domácí Douděra. Jeho ránu Fryšták ještě zlikvidoval, ale na dorážku Václava Jurečky byl krátký.