Gól Petržely proti Liberci stačil na bod

ND5_8482
Slovácko Slovácko
1 : 1
Liberec Liberec

Statistiky zápasu

Góly

10. Milan Petržela – Slovácko

16. Lubomir Tupta – Liberec

Yellow cards

29. Matěj Valenta – Slovácko

34. Jan Zamburek – Liberec

54. Lubomir Tupta – Liberec

59. Christián Frýdek – Liberec

76. Pavel Juroška – Slovácko

86. Filip Horský – Liberec

88. Marios Pourzitidis – Liberec

Home team line-up – Slovácko

Tomáš Fryšták, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Michal Kadlec, Matěj Valenta (68. Seung-Bin Kim), Milan Petržela (68. Pavel Juroška), Marek Havlík, Merchas Doski, Michal Trávník (90. Vlastimil Daníček), Filip Vecheta, Ondřej Mihálik (68. Vlasiy Sinyavskiy)

Opponent team line-up – Liberec

Hugo Jan Bačkovský, Jan Mikula, Matěj Chaluš, Marios Pourzitidis, Ahmad Ghali, Lukáš Červ, Christián Frýdek (71. Denis Višinský), Jan Zamburek (90. Filip Prebsl), Dominik Preisler (71. Filip Horský), Lubomir Tupta (90. Mohamed Doumbia), Michal Rabušic (60. Michal Fukala)

Progress of the match

Slovácko doma remizovalo s Libercem 1:1. Do vedení nás poslal v 10. minutě Petržela, ale za hosty srovnal ještě v první půli Tupta. Přes velké šance další gól nepadl, do tabulky připisujeme bod.

Utkání, ve kterém si Slovácko připomínalo výročí 20 let od výstavby nového stadionu, začalo dobře. Nadějný brejk táhl Doski, ale před vápnem upadl a akce vyzněla do ztracena. Další šanci už ale Slovácko proměnilo.

Po napadání Vechety špatně rozehrál gólman Bačkovský. Havlíkův pokus ještě obrana srazila, tečovaný centr ale propadl k Milanu Petrželovi, který míč sebejistě prostrčil do sítě.

Jenže vedení netrvalo dlouho. Po hlavičce Preislera vytáhl dobrý zákrok Fryšták, ale míč za jeho záda dotlačil Ľubomír Tupta. Na druhé straně se do zakončení tlačil Doski, ale nedosáhl a Vechetova dorážka mířila mimo. Poslední šanci první půle měl Havlík, který zakroutil míč přes zeď a Bačkovský jen tak tak vyškrábl střelu mimo tři tyče.

Po pauze Slovácko nadále bylo lepším týmem, ale akce končily často před hostující šestnáctkou. Trávníkovu střelu hosté tečovali a zasáhl Bačkovský. Nicméně tlak se stupňoval a i se střídajícími hráči Slovácko získalo větší tah na branku. Vápno Liberce bylo nicméně zamknuté pevně.

Rozruch způsobil rohový kop, při kterém upadl brankář Bačkovský po střetu se svým spoluhráčem a vznikla menší šarvátka. Nakonec jedinou gólovou šancí závěrečného tlaku byla hlavička střídajícího Havlíka, kterou ale vytáhl mimo tři tyče pohotovým skokem hostující brankář.