Slovácko veze velkou výhru z Plzně, vstřelilo tři góly za poločas

IMG_5790
Viktoria Plzeň Viktoria Plzeň
1 : 4
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

17. Tomáš Chorý – Viktoria Plzeň

43. Merchas Doski – Slovácko

63. Marek Havlík – Slovácko

66. Pavel Juroška – Slovácko

72. Marek Havlík – Slovácko

Yellow cards

28. Lukáš Kalvach – Viktoria Plzeň

62. Petr Reinberk – Slovácko

72. Jindřich Staněk – Viktoria Plzeň

76. Ibrahim Traore – Viktoria Plzeň

Home team line-up – Viktoria Plzeň

Jindřich Staněk, Sampson Dweh, Robin Hranáč, Vaclav Jemelka, Libor Holík (46. Jan Kopic), Pavel Bucha (46. Ibrahim Traore), Lukáš Kalvach (78. Adam Vlkanova), Carlos E. Lopes Cruz, Jan Sýkora (60. Pavel Šulc), Tomáš Chorý, Erik Jirka (67. Jan Kliment)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Merchas Doski, Milan Petržela (75. Vlasiy Sinyavskiy), Marek Havlík (90. Daniel Holzer), Michal Trávník (90. Michal Kohút), Matěj Valenta, Pavel Juroška (83. Stanislav Hofmann), Rigino Cicilia

Progress of the match

Slovácko veze z Plzně tři body za vysokou výhru 4:1. Domácí přitom vedli díky Chorému, ale do poločasu vyrovnal Doski a druhou půli jsme vyhráli 3:0. Dvakrát se prosadil Havlík a premiérovou ligovou branku přidal Juroška.

Podzimní počasí přivítalo náš tým v 15. kole. Slovácko začalo v Plzni velice dobře a aktivním pojetím domácím znepříjemňovalo rozehrávku. Po několika málo minutách se dokonce ujalo iniciativy a s účastníkem evropských pohárů hrálo více na míči. Dobrý vstup vyústil v šanci Cicilii, jehož odražený míč nastřelil Petržela do břevna.

Cicilia pálil o několik minut později, ale obrana srazila jeho pokus na roh. Domácí šli do vedení z první velké šance, když Cadu poslal do vápna prudký míč a Tomáš Chorý hlavou z malého vápna nedal Hečovi nejmenší šanci.

Slovácko pokračovalo v podobném tempu jako do inkasovaného gólu. Jenže Viktoria hrozila z protiútoků a proti Sýkorovi musel Heča vytáhnout skvělý zákrok. Modro-bílí právě proto mohli v závěru poločasu slavit vyrovnání, když si míč navedl za vápnem na střelu Merchas Doski a střelou na vzdálenější tyč překonal Staňka.

Druhý poločas začal tlakem Plzně a Heča musel hasit obrovské šance Dweha a Sýkory. Obrana si poradila i s množstvím standardních situací, které domácí zahrávali. Poté tlak opadl a k útočení jsme se dostali také my.

Po hodině hry krásným sólem pronikl do vápna Juroška, předal míč Marku Havlíkovi, a ten dokonalým obstřelem rozvlnil síť za Staňkem. O tři minuty později Petrželovu ránu vyrazil brankář na vápno a míč pohotově dorazil Pavel Juroška a připsal si svůj první gól v lize.

Poslední gól utkání v 72. minutě přidal netypicky hlavičkou Marek Havlík. Poslední dvacetiminutovku odehrálo Slovácko zkušeně a soupeře do větší šance nepustilo. Po zranění nastoupil Michal Kohút a v tabulce se modro-bílí bodově dotáhli na Plzeň.