Daníček zajistil Slovácku bod z Olomouce

DSC_6320
Olomouc Olomouc
1 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

42. Vít Beneš – Olomouc

59. Vlastimil Daníček – Slovácko

Yellow cards

64. Merchas Doski – Slovácko

78. Martin Pospíšil – Olomouc

78. Matěj Valenta – Slovácko

90. Denis Ventura – Olomouc

90. Michal Kohút – Slovácko

Home team line-up – Olomouc

Tomáš Digaňa, Juraj Chvátal (86. Vojtěch Křišťál), Lukáš Vraštil, Vít Beneš, Filip Novák, Denis Ventura, Ondřej Zmrzlý, Martin Pospíšil, Filip Zorvan (72. Pavel Zifčák), Radim Breite, Lukáš Juliš (72. Jan Fiala)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Merchas Doski (89. Jan Kalabiška), Pavel Juroška (68. Michal Kohút), Marek Havlík, Matěj Valenta (89. Ondřej Mihálik), Michal Trávník, Vlasiy Sinyavskiy (68. Daniel Holzer), Rigino Cicilia (89. Milan Petržela)

Progress of the match

Chumelenice v Olomouci vynesla Slovácku bod za remízu 1:1. Domácí šli do vedení v první polovině díky Benešovi, ale ve druhém poločase mělo spoustu šancí Slovácko. Gól vstřelil Daníček, který zajistil bod.

První prosincové utkání sezony ve ztížených sněhových podmínkách začala lépe Sigma. Zorvanův centr se snažil do branky nasměrovat Breite, ale neúspěšně. Olomouc měla v úvodním poločase o něco více ze hry, ale k dalším šancím se dlouho nedostávala. Slovácko bránilo pozorně.

Po půlhodině hry si z ostrého souboje odnesl krvavý šrám kapitán Kadlec, ale mohl ve hře pokračovat. Modro-bílé mohl v největší šanci první půle poslat do vedení Havlík, ale krásnou ranou trefil břevno.

Z vedení se tak radovali domácí. Odražený míč si na hranici vápna našel Vít Beneš a povedenou střelou překonal Milana Heču. Po přestávce bylo aktivnějším týmem Slovácko. Juroškovu střelu ale Digaňa ještě dokázal vyrazit.

Pak ovšem zahrál rukou Vraštil při střele Trávníka a penaltu bez potíží proměnil Vlastimil Daníček. Aktivita pokračovala a v 70. minutě byl gól na spadnutí, jenže Cicilia ani Kohút nedocpali míč do branky.

Zápas vzhledem k obtížným podmínkám v posledních minutách byl přece jen často přerušován a gólových příležitostí ubylo. Obrovskou šanci po centru střídajícího Petržely měl Mihálik, ale jeho hlavičku na bližší tyč vytáhl Digaňa. Tlak Slovácka pokračoval, ale ve vítězství nevyplynul, další šance už nepřišla.