Havlíkův galavečer. Slovácko rozstřílelo Bohemku 5:2

ND5_9286
Slovácko Slovácko
5 : 2
Bohemians 1905 Bohemians 1905

Statistiky zápasu

Góly

2. Marek Havlík – Slovácko

23. Martin Hála – Bohemians 1905

34. Vlastimil Daníček – Slovácko

45. Daniel Köstl – Bohemians 1905

53. Marek Havlík – Slovácko

64. Marek Havlík – Slovácko

77. Marek Havlík – Slovácko

Yellow cards

8. Petr Reinberk – Slovácko

9. Erik Prekop – Bohemians 1905

16. Rigino Cicilia – Slovácko

59. Martin Hála – Bohemians 1905

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Michal Kadlec (84. Stanislav Hofmann), Merchas Doski (84. Michal Kohút), Matěj Valenta, Michal Trávník, Milan Petržela (72. Pavel Juroška), Marek Havlík, Daniel Holzer (73. Jan Kalabiška), Rigino Cicilia (83. Filip Vecheta)

Opponent team line-up – Bohemians 1905

Martin Jedlička, Jan Vondra, Daniel Köstl, Lukáš Hůlka, Matěj Hybš, Vojtěch Smrž (62. Adam Jánoš), Robert Hrubý, Martin Hála (73. Ladislav Mužík), Erik Prekop (62. David Puškáč), Jan Kovařík (62. Jan Shejbal), Matyas Kozak (84. Michal Beran)

Progress of the match

Slovácko zvítězilo nad Bohemians v posledním domácím utkání roku 2023 vysoko 5:2. Hrdinou utkání byl jednoznačně Marek Havlík, který vstřelil čtyři branky a je nejlepším střelcem soutěže. Zápas modrobílí zlomili až ve druhé půli, kdy góly dával právě jenom Havlík. 

Poslední domácí utkání podzimní části bylo zahájeno za drobného sněžení a Slovácko do utkání vstoupilo nejlépe jak mohlo. Holzer prodloužil Hečův výkop mezi obránce a Marek Havlík uklidil míč precizně k pravé tyči. Zápas se mohl vyvíjet ještě lépe, když Cicilia obral o míč obránce Bohemians, ale Reinberkův pokus hosté zblokovali na roh.

Následně před Hečou bylo živo a dobře zasáhl Kadlec, který skluzem vytáhl těžký míč do vápna. Po více než dvaceti minutách hry klokani vyrovnali. Po zaváhání v obraně se dostal k zakončení Martin Hála a Heča neměl nárok.

Slovácko nicméně pokračovalo stejně aktivně a hezká akce Doskiho s Ciciliou vyústila ve střelu, kterou Bohemians zblokovali ve vápně rukou. Penaltu proměnil sebejistě Vlastimil Daníček a Slovácko opět vedlo. Dvakrát jsme mohli zvýšit vedení, ale Reinberkovu střelu chytil Jedlička a Havlíkův prudký centr poslal jen těsně mimo Daníček.

Přišel trest. Po chybě v obraně se dostal sám před Hečou k zakončení Daniel Köstl a nezaváhal. Odpovědět ještě mohl Cicilia, ale centr v těžké pozici poslal nad branku.

Po pauze se tak pokračovalo za nerozhodného stavu. Slovácko nicméně pokračovalo stejně aktivně jako v první půli. Vedení vrátil Slovácku Marek Havlík v 53. minutě, kdy napřáhl zpoza vápna a krásnou střelou pod břevno prostřelil Jedličku.

Představení slováckého středopolaře pokračovalo nadále. Reinberk obral hostujícího obránce, předložil míč opět Marku Havlíkovi a ten utaženou střelou po zemi k tyči dokonal hattrick. Že je v dobré pohodě ukázal také v další šanci. Po přistrčení od Cicilii se objevil sám před Jedličkou a chladnokrevně, netypicky pravačkou překonal brankáře počtvrté.

Gólové hody stadion oslavil v poslední čtvrthodince mohutnou podporou. Nejenže si Slovácko připsalo tři body do tabulky, ale také fanouškům připravilo nádherné domácí rozloučení s rokem 2023.