Na závěr podzimu vezeme tři body z Mladé Boleslavi

fcslovacko
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
0 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

59. Matěj Valenta – Slovácko

Yellow cards

40. Benson Sakala – Mladá Boleslav

44. Dominik Kostka – Mladá Boleslav

45. Abdulla Jusuf Helal – Mladá Boleslav

57. Matěj Valenta – Slovácko

74. Merchas Doski – Slovácko

90. David Šimek – Mladá Boleslav

90. Vlastimil Daníček – Slovácko

Home team line-up – Mladá Boleslav

Matouš Trmal, Dominik Kostka, Marek Suchý, Ondřej Karafiát, Martin Suchomel, Benson Sakala, Daniel Mareček (76. Tomáš Ladra), Solomon John (76. Lamin Jawo), Vojtěch Kubista (64. Marek Matějovský), Vasil Kušej (84. David Šimek), Abdulla Jusuf Helal (65. Matěj Pulkrab)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Merchas Doski (87. Jan Kalabiška), Matěj Valenta (86. Stanislav Hofmann), Michal Trávník, Milan Petržela (64. Pavel Juroška), Marek Havlík, Daniel Holzer (75. Vlasiy Sinyavskiy), Rigino Cicilia (46. Ondřej Mihálik)

Progress of the match

Slovácko oslavilo rekordní 500. start Milana Petržely v lize výhrou. V Mladé Boleslavi se o jediný gól zápasu postaral Matěj Valenta a tři body putují na Moravu.

Poslední podzimní utkání roku 2023 mělo slavnostní pointu. Ke svému 500. zápasu v nejvyšší lize nastoupil slovácký srdcař Milan Petržela, jako první hráč v historii naší ligy dosáhl tohoto milníku. Na place strávil 63 minut a patřil k výrazným hráčům na hřišti. 

Prvních třicet minut zápasu přineslo hodně vyrovnanou bitvu s ofenzivními výpady na obou stranách. Větší šance dlouhou dobu scházely, i když v pohotovosti museli být oba brankáři. Jak před Hečou, tak před Trmalem bylo několikrát živěji.

Po necelé půlhodině hry se z centru Doskiho dostal k zakončení ve vápně Havlík, ale jeho ránu z otočky vyrazil Trmal na roh. Holzerova střela o chvíli později mířila mimo. Šanci si připravila i Boleslav, ale na levé straně vyběhl proti Kušejovi Heča a jeho šanci zlikvidoval pohotovým zákrokem.

Před přestávkou zahrával standardku Havlík a Daníček v náběhu dobře tečoval jeho pokus, jenže Trmal vytáhl dobrý zákrok na bližší tyči.

Po přestávce nastoupila o něco aktivněji Mladá Boleslav, ale po hodině hry udeřilo Slovácko. Trávníkův roh vrátil do ohně Reinberk a Matěj Valenta nedal z malého vápna Trmalovi šanci. Bolelsav se pak chytila iniciativy a museli jsme myslet na obranu. 

Prudkou ranou z ostrého úhlu prověřil Hečovu pozornost Solomon a brankář Slovácka musel předvést hbitý reflex. Pokus Havlíka nenašel cíl. Průnik střídajícího Jurošky skončil nahrávkou na Sinjavského, jehož pokus zblokoval obránce a o minutu později nalitá dělovka Reinberka nenašla branku. Tlak Boleslavi v závěrečných minutách branku nepřinesl a tři body vezeme z Čech domů.