Slovácko v prvním jarním kole nebodovalo

Copy of ND5_0512
Slovácko Slovácko
1 : 2
Pardubice Pardubice

Statistiky zápasu

Góly

14. Tomáš Zlatohlávek – Pardubice

89. Rigino Cicilia – Slovácko

90. Michal Hlavatý – Pardubice

Yellow cards

19. Dominik Mareš – Pardubice

23. Kryštof Daněk – Pardubice

29. Vlastimil Daníček – Slovácko

39. Filip Brdicka – Pardubice

45. Martin Chlumecký – Pardubice

Red cards

67. Dominik Mareš – Pardubice

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček (76. Filip Vecheta), Michal Kadlec, Jan Kalabiška (76. Patrik Blahút), Michal Trávník, Seung-Bin Kim (67. Michal Kohút), Milan Petržela (66. Ondřej Mihálik), Marek Havlík, Pavel Juroška (84. Marko Kvasina), Rigino Cicilia

Opponent team line-up – Pardubice

Antonin Kinsky, Dominik Mareš, Denis Halinsky, Pablo Ortiz Cabezas, Martin Chlumecký, Laurent Kissiedou (72. Denis Donat), Kamil Vacek (83. Emil Tischler), Michal Hlavatý, Filip Brdicka (63. Vojtěch Patrák), Kryštof Daněk (72. Michal Surzyn), Tomáš Zlatohlávek (63. Ladislav Krobot)

Progress of the match

Slovácko prohrálo doma s Pardubicemi 1:2. Hosté šli do vedení v prvním poločase. Naši hráči vyrovnali díky trefě Cicilii, ale nešťastně přišli alespoň o bod v nastaveném čase.

První jarní zápas Slovácka měl slavnostní úvod, když se inaugurace dočkal král Milan Petržela I. který má na svém kontě už více než 500 ligových startů. Po začátku zápasu se jako první zjevil za obranou Slovácka Brdička, ale jeho pokus mířil nad. První šanci našeho týmu měl při střele zpoza vápna Havlík, ale mířil nad. Na druhé straně mířil nad Zlatohlávek.

Poté si Slovácko vypracovalo první brankovou příležitost. Po Petrželově akci centroval Daníček a Kalabiška hlavou mířil jen těsně mimo. Vedení si tak vzali hosté, když rychlý přechod do útoku zakončil po centru hlavou Tomáš Zlatohlávek.

Hned vzápětí dělovkou protáhl Kinského Trávník, ale brankář Pardubic zasáhl. Znovu měli naši hráči na kopačce vyrovnání po půlhodině hry, ale Juroškovi míč utekl a Kalabiškovu utaženou střelu vytáhl brankář na břevno. 

Před pauzou ještě střílel z otočky pod břevno Petržela, ovšem opět narazil na dobře chytajícího Kinského. Do brejku se pak dral Juroška, ale v poslední chvíli jej zakřižoval obránce a do šatny jsme tak šli s jednobrankovým mankem.

Po přestávce Kalabiška centrem z pravé strany našel Ciciliu, ale tomu nevyšlo zakončení. Havlík zase pálil nad. Do dvou brankových příležitostí se dostal Cicilia, ale v první šanci mu soupeř ukopl míč a podruhé hlavičkoval těsně mimo. 

V 65. minutě fauloval Mareš Havlíka a viděl druhou žlutou kartu. Téměř půlhodinovou přesilovku mohl využít nejdříve Kadlec, ale hlavičkoval doprostřed branky. V obrovské příležitosti se objevil střídající Mihálik, ovšem z malého vápna přestřelil. Po rohovém kopu a usměrnění do brány vykopávali hosté míč z brankové čáry.

Střeleckou smůlu protrhl po průnikové přihrávce Kohúta a přistrčení Kadlece Rigino Cicilia. Z vyrovnání se Slovácko ale neradovalo dlouho. Z brejku se štěstím dopravil míč do sítě Michal Hlavatý. V samotném závěru ještě Vecheta trefil tyč, na body tentokrát Slovácko nedosáhlo.