Slovácko prohrálo v prvním venkovním utkání jara 1:2

IMG_7225
Zlín Zlín
2 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

4. Pavel Juroška – Slovácko

72. Tom Slončík – Zlín

80. Vukadin Vukadinovic – Zlín

Yellow cards

25. Pavel Juroška – Slovácko

36. Petr Reinberk – Slovácko

62. Zvjad Natchkebia – Zlín

73. Lukáš Bartošák – Zlín

84. Merchas Doski – Slovácko

90. Stanislav Dostál – Zlín

Red cards

35. Vlastimil Daníček – Slovácko

Home team line-up – Zlín

Stanislav Dostál, Tomáš Čelůstka (54. Zvjad Natchkebia), Joss Didiba Moudoumbou, Jakub Kolář, Martin Cedidla, Lukáš Bartošák, Alexandr Bužek, Tom Slončík (86. Cletus Nombil), Jakub Janetzký (54. Kenneth Ikugar), Vukadin Vukadinovic, Tomáš Schánělec (70. Jakub Černín)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Vlastimil Daníček, Stanislav Hofmann, Petr Reinberk, Merchas Doski, Pavel Juroška (59. Vlasiy Sinyavskiy), Marek Havlík, Ondřej Mihálik (74. Jan Kalabiška), Michal Trávník (85. Filip Vecheta), Patrik Blahút (85. Seung-Bin Kim), Rigino Cicilia (73. Marko Kvasina)

Progress of the match

Slovácko na první jarní body čeká. Ve druhém utkání po zimní pauze prohrálo 1:2. V prvním poločase vedlo díky brance Jurošky, jenže po přestávce dvakrát udeřil soupeř. 

Vstup do utkání se Zlínem nám vyšel na výbornou. Hečův nákop prodloužil Cicilia na Pavla Jurošku, který ukázkově převzal míč a obstřelil brankáře Dostála. Hra se pak na dlouhou dobu ustálila mezi šestnáctkami a diváci sledovali tvrdý fotbal o každý metr.

Znepokojující moment pro Slovácko přišel ve 35. minutě. Po souboji u vápna Zlína si šel rozhodčí prohlédnout video a dodatečně vyloučil přímou červenou kartou Vlastimila Daníčka. Zbývající minuty poločasu odehráli naši hráči bojovně a do poločasu ubránili těsné vedení.

Po pauze Slovácko nastoupilo beze změny a nadále muselo čelit převaze. Po necelé hodině hry pálil do boční sítě Hečovy branky Natčkebija. O několik minut později dostal tvrdý úder na hlavu Hofmann, ale naštěstí mohl pokračovat v zápase. Slovácko čelilo tlaku, který v 72. minutě proměnil Slončík.

Trenér Svědík reagoval dvojitým střídáním a do hry přišli Kalabiška s Kvasinou. O několik minut poté otočil skóre utkání Vukadinovič. Slovácko usilovalo ještě v posledních minutách alespoň o vyrovnání, ale po dlouhém oslabení to mělo těžké. Do příležitostí se protlačili Vecheta a Sinjavskij, ale Dostál zasahovat nemusel.