Dobrý výkon proti Spartě na body nestačil

petrzela111
Slovácko Slovácko
1 : 3
Sparta Praha Sparta Praha

Statistiky zápasu

Góly

11. Martin Vitík – Sparta Praha

20. Pavel Juroška – Slovácko

55. Veljko Birmančević – Sparta Praha

75. Lukas Haraslin – Sparta Praha

Yellow cards

16. Michal Trávník – Slovácko

38. Patrik Vydra – Sparta Praha

53. Ladislav Krejčí ml. – Sparta Praha

56. Veljko Birmančević – Sparta Praha

57. Asger Sorensen – Sparta Praha

67. Peter Vindahl Jensen – Sparta Praha

70. Lukáš Sadílek – Sparta Praha

72. Rigino Cicilia – Slovácko

76. Merchas Doski – Slovácko

78. Pavel Juroška – Slovácko

80. Matěj Ryneš – Sparta Praha

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Patrik Blahút, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Merchas Doski, Michal Kohút (69. Seung-Bin Kim), Michal Trávník, Milan Petržela (69. Vlasiy Sinyavskiy), Marek Havlík, Pavel Juroška (82. Filip Vecheta), Rigino Cicilia (82. Marko Kvasina)

Opponent team line-up – Sparta Praha

Peter Vindahl Jensen, Martin Vitík, Patrik Vydra (46. Filip Panák), Ladislav Krejčí ml., Tomáš Wiesner, Lukáš Sadílek (79. Kaan Kairinen), Markus Solbakken, Jaroslav Zelený (66. Matěj Ryneš), Adam Karabec (66. Lukas Haraslin), Veljko Birmančević, Indrit Tuci (66. Victor Olatunji (90. Asger Sorensen))

Progress of the match

Slovácko doma proti Spartě sehrálo skvělou partii, ale body ani napotřetí na jaře nebralo. Na první gól hostů odpověděl Juroška, ale po pauze jsme dvakrát inkasovali a prohráli 1:3.

Třetí jarní utkání roku 2024 sledoval v Uherském Hradišti vyprodaný stadion. Sparta vstoupila do zápasu sebevědomě, ale první míč na branku vyslal ve 4. minutě z úhlu Kohút. V 6. minutě se za obranou zjevil Juroška, ale vyběhnutého Vindahla nepřekonal. Hned následně byl před brankářem Petržela, ale oni on v obrovské šanci neuspěl. 

Sparta udeřila z první standardní situace, když se prosadil Martin Vitík. Odpovědět chtěl brzy Kohút, ale mířil těsně nad. Ve 20. minutě prodloužil dlouhý nákop Cicilia a Pavel Juroška ve své druhé šanci ukázal, že je střelec a vyrovnal. Kalabiška centroval na Ciciliu, ale ten zády k bráně jen lízl míč mimo. 

I bez několika hráčů základní sestavy jsme drželi se Spartou krok a útočné trio vyráželo na nebezpečné protiútoky, žádná tutová šance se ovšem ani na jedné straně hřiště před pauzou neudála. 

Druhou půli zahájil ostrou ranou Wiesner, ale Heča pohotově zasáhl. Následně ovšem utekl obraně Veljko Birmančevič a ranou na bližší tyč překonal Heču. Slovácku chvíli trvalo, než přepnulo na útočení, ale pak Kohút prudkou ranou prověřil Vindahlovu pozornost. 

Do velké šance se prokličkoval Sinjavskij, ale na hranici vápna jej srazil hráč Sparty a z brejku se prosadil Lukáš Haraslín. Naději mohl dát Slovácku ještě Kvasina, ale jeho hlavička rozvlnila jen boční síť.