Slovácko otočilo zápas v Karviné a veze všechny body domů

DSC_0284
Karviná Karviná
1 : 3
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

30. Dávid Krčík – Karviná

37. Vlasiy Sinyavskiy – Slovácko

57. Stanislav Hofmann – Slovácko

65. Marek Havlík – Slovácko

Yellow cards

29. Michal Kohút – Slovácko

32. Emmanuel Ayaosi – Karviná

51. Alex Iván – Karviná

52. Michal Trávník – Slovácko

66. Dominik Holec – Karviná

82. Seung-Bin Kim – Slovácko

90. Lucky Ezeh – Karviná

Red cards

72. Emmanuel Ayaosi – Karviná

Home team line-up – Karviná

Dominik Holec, Dávid Krčík, Jaroslav Svozil, Douglas Bergqvist, Jiří Fleišman, David Moses (79. Lucky Ezeh), Dominik Žák (46. Aboubacar Traore), Alex Iván (58. Momcilo Raspopovic), Emmanuel Ayaosi, Martin Regáli (46. Amar Memic), Adeleke Akinyemi (71. Martin Doležal)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Merchas Doski, Michal Kohút (66. Seung-Bin Kim), Michal Trávník (89. Tomáš Břečka), Milan Petržela (83. Patrik Blahút), Marek Havlík, Vlasiy Sinyavskiy (83. Ondřej Mihálik), Filip Vecheta (66. Marko Kvasina)

Progress of the match



Slovácko prohrávalo v Karviné po gólu Krčíka, ale ještě v prvním poločase vyrovnal Sinjavskij. Domácí navíc dohrávali o deseti a po pauze otočil zápas Hofmann. Pojistku na vítězství dal z penalty Havlík.

Utkání na těžkém terénu v Karviné začalo několika průniky křídelních hráčů za obranu domácích. V největší šanci se po 12 minutách hry zjevil Sinyavskiy, ale z běhu střílel nepřesně. Následně Doski dostal do šance Petrželu, ale jeho nabídku do vápna Vecheta nestihl a míč ukryl v náručí brankář Holec. 

V další šanci se Sinyavskiy uvolnil ve vápně, jenže jeho pokus zblokovala obrana na roh. Po půlhodině hry se měnilo skóre poprvé, když se po standardní situaci zjevil na malém vápně osamocený Dávid Krčík a dostal míč do sítě.

Slovácko odpovědělo promptně. Reinberk dostihl míč na pravé straně a prudký centr z první usměrnil pravačkou k tyči Vlasiy Sinyavskiy. Jen o několik minut později viděl za tvrdý zákrok na Hofmanna Ayaosi druhou žlutou kartu a Karviná dohrávala o deseti. Paradoxně ale mohli vést opět domácí, před poločasem Moses pálil zevnitř vápna jen těsně mimo branku.

Druhý poločas se dle předpokladů nesl v duchu dobývání Karvinské branky. Hned v úvodu šel do hlavičky neohroženě Kohút, ale trefil vybíhajícího Holce. Pak pálil Havlík, ale Holec si jeho střelu našel. Po necelé hodině hry tak vstřelil vítěznou branku Stanislav Hofmann. Po rohu centroval Doski a slovácký kapitán hlavou poslal míč přesně k tyči.

Veseleji bylo v 65. minutě, kdy zahrál rukou uvnitř vápna jeden z domácích hráčů a po intervenci VAR jsme kopali penaltu. K té se postavil Marek Havlík a o břevno poslal míč do sítě.

Posledních dvacet minut se utkání spíše dohrávalo a Slovácko zkušeně kontrolovalo doběh zápasu. Naopak ještě mohli z brejků skórovat Petržela nebo Blahút, ale prvně jmenovaný lobem přestřelil branku a druhého vychytal Holec. Utkání završil pokus Kima do náručí domácího gólmana.