Slovácko doma podlehlo Jablonci

jablonec09
Slovácko Slovácko
0 : 1
Jablonec Jablonec

Statistiky zápasu

Góly

61. David Štěpánek – Jablonec

Yellow cards

25. Michal Kohút – Slovácko

28. Miloš Kratochvíl – Jablonec

40. Dominik Hollý – Jablonec

43. Milan Petržela – Slovácko

89. Alexis Alégué Elandi – Jablonec

90. Seung-Bin Kim – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk (87. Filip Vecheta), Stanislav Hofmann, Vlastimil Daníček, Merchas Doski, Marek Havlík, Michal Kohút (46. Seung-Bin Kim), Michal Trávník (66. Jan Kalabiška), Milan Petržela (63. Pavel Juroška), Rigino Cicilia, Vlasiy Sinyavskiy (66. Marko Kvasina)

Opponent team line-up – Jablonec

Jan Hanuš, David Štěpánek, Nemanja Tekijaski, Daniel Souček, Miloš Kratochvíl, Filip Souček, Sebastian Nebyla, Vakhtang Chanturishvili, Dominik Hollý (84. Alexis Alégué Elandi), Václav Drchal (75. Tomáš Hübschman), Jan Chramosta (46. Bienvenue Kanakimana)

Progress of the match


Utkání proti Jablonci Slovácku bodově nevyšlo, když prohrálo 0:1. Modro-bílí své šance neproměnili a naopak Severočeši udeřili z jediné šance v utkání a odváží si všechny body.

Slovácko třetí jarní domácí utkání rozehrálo v sestavě s Daníčkem a Ciciliou, kteří se vrátili po svých trestech. První šanci měli hosté, když Hollého pokus na poslední chvíli blokoval Doski. Pak už se musel činit Hanuš.

Nejdříve zasahoval proti hlavičce Cicilii, kterou dokázal udržet v rukavicích. Pak jeho levou tyč minul jen těsně opět vysoký útočník Slovácka. Náš tlak se stupňoval a po půlhodině hry se po standardce vykulil míč k Petrželovi, který nádherně prostřelil zpoza vápna klubko těl přímo k tyči. VAR ovšem odhalil ofsajd Reinberka.

Do pauzy mělo Slovácko dvě příležitosti, ale Petržela mířil vysoko nad a Ciciliův pokus zblokovala obrana. Naopak Heča ještě musel vytáhnout dobrý zákrok proti standardce Nebyly, která mířila do šibenice.

Po přestávce jsme pokračovali v nátlaku na jabloneckou branku. Petržela našel krásně Sinjavského, ale ten prováhal moment pro střelu. Po chvíli si oba hráči role vyměnili a Petržela prudce pálil do prostoru, kde byl brankář.

V 62. minutě využil Jablonec nedůrazu v obraně Slovácka a David Štěpánek otevřel skóre utkání nechytatelnou ranou. Poslední půlhodina se nesla ve znamení dobývání branky Jablonce, jenže velké šance k vidění nebyli.

Hosté stíhali bránit dlouhé nákopy a větší příležitosti k vidění nebyly. Slovácko prohrálo i třetí domácí zápas v roce 2024 a v příštím kole jej čeká výjezd do Teplic.