Na Slavii jsme doma nestačili

ND5_2432
Slovácko Slovácko
1 : 3
Slavia Praha Slavia Praha

Statistiky zápasu

Góly

29. Lukáš Provod – Slavia Praha

40. Filip Vecheta – Slovácko

44. Václav Jurečka – Slavia Praha

56. Václav Jurečka – Slavia Praha

Yellow cards

65. Václav Jurečka – Slavia Praha

70. Michal Trávník – Slovácko

84. Vlastimil Daníček – Slovácko

85. Petr Reinberk – Slovácko

86. Conrad Wallem – Slavia Praha

87. Seung-Bin Kim – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Stanislav Hofmann, Patrik Blahút, Michal Trávník (71. Seung-Bin Kim), Marek Havlík, Michal Kohút (62. Rigino Cicilia), Milan Petržela (62. Vlasiy Sinyavskiy), Filip Vecheta (71. Marko Kvasina), Pavel Juroška (85. Ondřej Mihálik)

Opponent team line-up – Slavia Praha

Jindřich Staněk, David Douděra (84. Michal Tomič), Igoh Ogbu, Tomáš Vlček, Ondřej Zmrzlý, Václav Jurečka (76. Christos Zafeiris), Tomáš Holeš, Lukáš Provod, Petr Ševčík (77. Oscar Dorley), Conrad Wallem (87. Matěj Jurásek), Mojmír Chytil (88. Muhamed Tijani)

Progress of the match

Slovácko podlehlo pražské Slavii 1:3. Hosté šli do vedení po gólu Provoda, ale vyrovnat se podařilo Vechetovi. Pak se ovšem dvakrát prosadil Jurečka a rozhodl o tom, že si všechny body odvezli z Uherského Hradiště hosté.

První velkou šanci utkání měl Hofmann, kterému ze standardky dosedl míč od Havlíka přímo na hlavu, ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V 17. minutě hledal Reinberk na bližší tyči Vechetu, ale ten v těžké pozici neusměrnil míč na branku. O něco později přišel centr ze druhé strany a hlavičkoval Vecheta, ovšem mimo.

Další příležitost měl Havlík, jeho pokus zpoza vápna se snášel rychle, ale Staněk stihl zasáhnout. Následně k rychlému úprku nastartoval Juroška, o míč přišel až pádem na zem po kontaktu s hráčem Slavie. Hosté šli do vedení z první střely na branku, když se zpoza vápna prosadil Lukáš Provod.

Vyrovnaný stav zařídil krátce před poločasem Filip Vecheta. Blahút se skvěle uvolnil ke střele, jeho pokus Staněk vyrazil, Trávník procedil míč z dorážky na vápno a ten elegantně doklepl právě Vecheta. Jenže nerozhodný stav do pauzy nevydržel, když za vápnem natáhl ke střele Václav Jurečka a prostřelil Heču.

Po přestávce se ve 49. minutě objevil před Staňkem Reinberk, ale střelu mu v poslední chvíli zblokovala obrana Slavie. Naše naděje dramaticky klesly po necelé hodině hry, kdy Wallem upadl ve vápně a na základě intervence VAR byla nařízena penalta, kterou proměnil Václav Jurečka.

Z rohu mohl snížit střídající CIcilia, ale míč neusměrnil dostatečně. Pak Sinjavskij poslal ostrý centr od vápna a Cicilia prodloužil na Vechetu, který ovšem Staňka neprostřelil. Po rohu hlavičkoval Daníček, ale mířil hlavou těsně nad. 

Poslední čtvrthodina přinesla několik šancí, největší měl Kvasina, ale jeho pokus na vzdálenější tyč narazil jen do brankové konstrukce. Slavii se dařilo kouskovat hru a zápas dovedla k vítězství, na první jarní domácí výhru tak stále čekáme.