Slovácko podlehlo doma Slavii 1:2

fcslovacko

Slovácko prohrálo se Slavií ve 4. nadstavbovém kole 1:2. Hosty poslal do vedení Holeš, ale rychle vyrovnal Blahút. Naneštěstí o výhře rozhodl střídající Chytil. Slovácko má přesto naději v posledním kole vybojoval místo zaručující play off o evropské poháry.

Velmi speciální utkání odehrálo Slovácko na závěr ročníku 2023/2024. Před posledním domácím utkání sezony proti Slavii se s modrobílými barvami rozloučili odchovanec a kapitán Michal Kadlec a také úspěšný trenér Martin Svědík.

Utkání se nám podařilo rozehrát aktivně, ale v první pětiminutovce se Slovácku do vápna propracovat nepodařilo. V 10. minutě propadl míč na Jurečku, ale Heča jeho pokus o lob vychytal. O chvíli později po centru Schranz zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale náš gólman ho vychytal. Stejně tak si poradil s tutovkou Schranze.

Před poločasem Slavia uzamkla Slovácko na jeho polovině, ale obrana zvládala tlaku čelit, a to i díky velké obětavosti, kterou předvedl například Hofmann, když hlavou zastavil dělovku Holeše. Na druhé straně Kim vysunul Kohúta, ale ten Staňka neprostřelil. 

Po přestávce vybojoval míč na vápně Kohút a Staněk jeho střelu vytáhl s vypětím sil, dorážka skákavého míče od Sinjavského šla mimo. Mimo Hečovu branku po hodině hry mířil Jurečka. Branku nenašel ani pokus Kalabišky. Hosté se nakonec ujali vedení, když si míč na levou navedl Tomáš Holeš a střelou k tyči změnil skóre.

Vedení Slavii ovšem vydrželo jen tři minuty, než po pravé straně pronikl Patrik Blahút, s tečí obránce dostal míč do sítě a mohl běžet slavit s kotlem. Vyrovnaný stav se ovšem znovu rychle změnil, když centr z pravé strany usměrnil za Heču střídající Mojmír Chytil. 

Do posledních dvaceti minut udělal trenérský tým několik změn směrem do útoku a v 86. minutě hlavičkoval z nadějné pozice Reinberk, ale mířil těsně nad. 

1. FC Slovácko - SK Slavia Praha 1:2 (0:0)

Branky: 65. Blahút - 62. Holeš, 71. Chytil.
Rozhodčí: Szikszay - Volf, Váňa - Klíma (video).
ŽK: Kohút, Blahút, Juroška (všichni Slovácko).
Diváci: 6088.

Slovácko: Heča - Blahút, Hofmann, Kalabiška, Holzer - Kohút (77. Vecheta), Havlík - Juroška (77. Reinberk), Kim Sung-pin (86. Trávník), Sinjavskij (57. Petržela) - Kvasina (86. Mihálik). Trenér: Baránek.

Slavia: Staněk - Holeš, Ogbu, Zima - Douděra, Ševčík (46. Zafeiris), Oscar, Zmrzlý (77. Wallem) - Schranz (61. Provod), Jurásek (61. Chytil) - Jurečka (83. Tijani). Trenér: Trpišovský.