Matěj Kovář: S Cristianem Ronaldem v kabině? Je neskutečné, jak na sobě každý den pracuje!

8anv6uv92m4ky1r

V sedmnácti letech si splnil klukovský sen. Odchovanec Slovácka, Matěj Kovář, přestoupil do Manchesteru United a trénuje s A-týmem slavných United a nakoukl již i do Ligy mistrů.

„Dostat se na lavičku v zápase Ligy mistrů byl skvělý zážitek a zkušenost. Stát jednou v brance by byl určitě splněný sen, ale taky vím, že mám před sebou ještě spoustu práce, abych se tam jednou dostal,“ uvědomuje si Kovář už i kvůli velké konkurenci v klubu.

„Na každý post má trenér dva až tři hráče. Každý si své místo na hřišti musí zasloužit. Konkurence je tu opravdu velká a od toho se také odvíjí tréninky, kde si hráči nic nedarují,“ říká Kovář, který do Manchesteru přestoupil přímo ze Slovácka již v sedmnácti letech.

„Už to bude čtvrtým rokem, co jsem přestoupil ze Slovácka a jsem rád, že jsem se rozhodl jít toto cestou, protože je to neuvěřitelná zkušenost. Jsem v Manchesteru velice spokojený. Doufám, že to tak bude pokračovat i nadále,“ přeje si Kovář, který se v kabině United potkává s mnoha osobnostmi, včetně Cristiana Ronalda.

dqtcju2c4r9ky1r

„Je to až neuvěřitelné sdílet s takovým hráčem kabinu a sledovat, jak na sobě každý den pracuje. Je to pro mě neskutečná zkušenost a motivace. A nejenom pro mě, ale i pro všechny mladé kluky u nás na Slovácku, že si každý může splnit si svůj sen a dostat se třeba ze Slovácka až do kabiny Manchesteru United mezi nejlepší hráče na světe,“ pokračuje Matěj Kovář, který z Anglie sleduje výsledky ligového mužstva.

„Pokud je možnost, tak zápasy sleduji a jsem rád, že se klubu momentálně daří a prohání nejlepší celky v lize. Doufám, že letošní sezóna dopadne alespoň stejně dobře, jako tak minulá a ideálně i s postupem do základní skupiny některé z evropských soutěží,“ přeje si reprezentant a jednička fotbalových Lvíčat, který si reprezentační zápasy užívá.

„Reprezentační povinnosti si užívám vždycky a rád. Jsem rád, že můžu být součástí reprezentační jednadvacítky. Cíl je jasný a to postup na Mistrovství Evropy. Před nám teď budou důležité zápasy, které hodně napoví, tak nám držte palce,“ dodává závěrem Matěj Kovář.

m7y4efok4r9ky1r