Z Ostravy jedeme bez bodu. V oslabení snížil Hofmann

fcs
Baník Ostrava Baník Ostrava
3 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

6. Ladislav Almasi – Baník Ostrava

26. Srdjan Plavsic – Baník Ostrava

58. Stanislav Hofmann – Slovácko

84. Filip Kaloč – Baník Ostrava

Yellow cards

37. Jan Kalabiška – Slovácko

45. Filip Kaloč – Baník Ostrava

45. Libor Kozák – Slovácko

61. Michal Kohút – Slovácko

90. Michal Trávník – Slovácko

Red cards

38. Jan Kalabiška – Slovácko

Home team line-up – Baník Ostrava

Jan Laštuvka, Gigli Ndefe, Michal Frydrych, Karel Pojezný, Jiří Fleišman, Filip Kaloč, Daniel Tetour (66. David Buchta), Carlos E. Lopes Cruz (66. Petr Jaroň), Nemanja Kuzmanovič (77. Jiří Boula), Srdjan Plavsic (90. Jiří Klíma), Ladislav Almasi (66. Muhamed Tijani)

Opponent team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Tomáš Břečka, Jan Kalabiška, Vlastimil Daníček, Marek Havlík (86. Michal Trávník), Milan Petržela (78. Merchas Doski), Michal Kohút (68. Vlasiy Sinyavskiy), Daniel Holzer (86. Michal Tomič), Libor Kozák (68. Ondřej Mihálik)

Progress of the match

Slovácko podlehlo Ostravě 1:3. Déle než poločas hráli Moravané v oslabení po vyloučení Kalabišky. Ve druhé půli snižoval Hofmann, ale na body to bohužel nestačilo.

Vstup do zápasu měli lepší domácí, protože se jim podařilo vstřelit rychlý gól z kopačky Ladislava Almásiho. Pak hra pokračovala hlavně mezi šestnáctkami, až okolo 20. minuty se naši hráči dostali do tlaku a poslali i několik slibných centrů do vápna. Jenže žádný se nepovedlo zužitkovat.

Udeřil tak domácí tým, když Kuzmanovič našel před brankou Srdjana Plavšiče, který zvýšil na 2:0 pro domácí. Snížit mohl obratem Kozák, ale jeho hlavičku vychytal domácí brankář Laštůvka.

Zápas se ještě více zkomplikoval před pauzou, kdy během dvou minut viděl dvě žluté Kalabiška a musel do sprch. 

Po přestávce Slovácko zatlačilo a bylo jasně lepším týmem. První velkou šanci měl Petržela, který se uvolnil na střelu pravačkou, ale mířil dělovkou jen do prostoru, kde byl Laštůvka. Další šanci měl po vrácení míče do vápna Kozák, ale nepropálil obětavé domácí obránce.

Nakonec až z rohu snížil uzdravený Stanislav Hofmann, který si naskočil na centr Petržely z rohu a umístil míč pod břevno. Ostrava se dostala pod tlak a do vápna mířilo několik zajímavých míčů, bohužel se je nepodařilo zužitkovat.

V deseti bojující Slovácko se srdnatě rvalo, ale nakonec na body nedosáhlo. Jeho snahy před koncem utnula trefa Filipa Kaloče zpoza vápna.