Slovácko za poločas otočilo zápas s Hradcem a vyhrálo

fcslovacko1
Hradec Králové Hradec Králové
1 : 2
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

27. Matěj Ryneš – Hradec Králové

52. Marek Havlík – Slovácko

69. Ondřej Mihálik – Slovácko

Yellow cards

43. Vojtěch Smrž – Hradec Králové

45. Ondřej Mihálik – Slovácko

54. Jan Kalabiška – Slovácko

58. Filip Vecheta – Slovácko

73. Michal Tomič – Slovácko

Home team line-up – Hradec Králové

Michal Reichl, Jakub Klíma, Filip Čihák, Vojtěch Smrž, Štěpán Harazim (74. Filip Novotný), Adam Gabriel, Jakub Kučera (82. Pavel Dvořák), Matěj Ryneš, František Čech, Filip Kubala, Matěj Koubek (82. Petr Rybička)

Opponent team line-up – Slovácko

Filip Nguyen, Michal Tomič, Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Michal Trávník (46. Vlastimil Daníček), Marek Havlík, Patrik Šimko, Milan Petržela (23. Michal Kohút (40. Filip Vecheta)), Ondřej Mihálik (90. Petr Reinberk), Ondřej Šašinka (90. Tomáš Břečka)

Progress of the match

Slovácko zvládlo náročné chvíle v zápase s Hradcem Králové. V prvním poločase kvůli zraněním přišlo o dva hráče a muselo nuceně střídat, domácí navíc vedli po gólu Ryneše. Ve druhé půli ale vyrovnal Havlík a skóre otočil Mihálik, díky těmto trefám se loučíme s ligovým podzimem vítězně.

Utkání proti Hradci Králové odstartovalo několik tvrdých střetů, ze kterých naštěstí naši hráči vyvázli ve zdraví. První brankovou šanci měl po dobré standardce Havlíka Šašinka, který hlavičkoval do tyče.

Obří příležitost následně měl Petržela, kterého vychytal Reichl. Ten si poradil s dorážkou Mihálika a Kalabiška napotřetí už mířil mimo.

Velmi soubojové utkání předčasně skončilo pro Petrželu, kterého musel nahradit Kohút. Následně se prosadil Hradec Králové, když se ke střele zpoza vápna dostal Matěj Ryneš. Slovácko mělo častěji míč na kopačkách, ale k souvislému tlaku to nevedlo. Navíc hru kouskovaly tvrdé zákroky domácích, řada z nich si vyžádala ošetření. 

Nakonec se i proto prodlužovalo v prvním poločase o osm minut a hru musel předčasně opustit Kohút. Krátce po startu druhé půle musel být po souboji s Kubalou ošetřován i Kadlec. Střelu Ryneše z voleje pokryl pohotově Nguyen.

V 52. minutě jsme vyrovnali. Za obranu se dostal Mihálik, který našel Marka Havlíka, a ten obstřelil padajícího Reichla. Hru přiostřilo i Slovácko a žlutou krátce po sobě viděli Kalabiška a Vecheta. Následně se musel předvést Nguyen proti standardce Ryneše.

Patnáct minut po vyrovnávací brance byl faulován ve vápně Hradce střídající Vecheta a penaltu bezpečně proměnil Ondřej Mihálik. Následně se naši hráči museli začít věnovat bránění, protože Hradec Králové upnul veškeré snahy směrem k vyrovnání. 

Modro-bílí museli bránit pozorně, a to včetně nastavení, kdy domácí vrhli do útoku veškeré síly. Slovácko se ovšem ubránilo a zvítězilo 2:1.