Slovácko postupuje do čtvrtfinále poháru

D60CED77-23DA-424F-84D2-3CE8C40ED418
Slovácko Slovácko
1 : 0
Mladá Boleslav Mladá Boleslav

Statistiky zápasu

Góly

55. Jan Kalabiška – Slovácko

Yellow cards

26. Michal Kohút – Slovácko

42. Radek Látal – Mladá Boleslav

76. Samuel Dancák – Mladá Boleslav

83. Marek Matějovský – Mladá Boleslav

90. Jiří Skalák – Mladá Boleslav

Red cards

0. Ondřej Karafiát – Mladá Boleslav

Progress of the match


V osmifinále poháru stačila Slovácku k postupu přes Mladou Boleslav jediná branka. Tu vstřelil ve druhém poločase po standardce Hofmann. 

V prvním poločase po krátkém nástupu Slovácka hráli chvíli prim hosté. Obrana modro-bílých nicméně bránila pozorně a držela soupeře mimo dostřel branky. Naši hráči získávali postupně územní převahu, nicméně na větší šanci se poměrně dlouho čekalo. 

Aktivní na pravé straně byl Tomič, který se po půlhodině hry dostal také ke střele, ale mířil doprostřed branky. V další šanci se ve vápně míče ujal Petržela, ale jeho prostrkávačku do gólové šance na Kohúta obrana srazila na roh. Největší šanci poločasu tak měl Havlík, který si zpoza vápna navedl míč na střelu levačkou, ale a trefil pouze tyč. 

Druhou půli začalo nedorozumění v obraně Slovácka, to ovšem včas vyřešil skluzem Doski. Z rohového kopu na druhé straně se Slovácko prosadilo. Petrželův centr usměrnil hlavou do sítě Stanislav Hofmann. Jeho zakončení pomohl i odraz od tyčky.

Hosté vystřídali, ale naopak Slovácko mohlo zvýšit vedení. Po rychlém přechodu do útoku poslal Havlík do šance Doskiho, Merchasovu prudkou střelu ovšem vyrazil Mikulec na roh. Trenér Svědík občerstvil sestavu a zpevnil střed hřiště střídáním Břečky. 

Velkou příležitost měl chvíli před koncem Karafiát, který mohl ranou zpoza vápna srovnat, ale Nguyen zvládl jeho pokus vyrazit. V závěru Slovácko zkušeně vedlo utkání k vítězství. Dokonce si ještě vytvořilo šance a koncovku zápasu neunesl Karafiát, který tvrdě trefil Tomiče a zcela po zásluze viděl červenou kartu. Slovácko postoupilo do čtvrtfinále MOL Cupu.