Slovácko se v šancích střelecky neprosadilo. O osudu utkání rozhodl pokutový kop MTE

C87F8F95-FD50-4B0B-810E-5EA3387BFCB7
Budafoki MTE Budafoki MTE
1 : 0
Slovácko Slovácko

Průběh zápasu

Po remízovém zápase s Hajdukem Split sehrálo Slovácko na soustředění v chorvatském Umagu přípravné utkání s maďarským týmem Budafoki MTE. Slovácko v zápase doplatilo na nepřesnou finální fázi, a nakonec prohrálo gólem z pokutového kopu.

Slovácko vstoupilo do utkání aktivně a od první minuty bylo silnější na míči. Snaha hráčů však končila před pokutovým územím maďarského klubu. Své umění musel předvést i gólman, který postupně vytěsnil zakončení Holzera, Daníčka, dorážku Reinberka a ve 20. minutě vyrazil i tvrdou ránu Brandnera z hranice pokutového území.

I v dalších minutách mohlo Slovácko otevřít skóre, ale Ondřej Šašinka nejprve mířil vedle a jeho následná hlavička v záklonu po standardní situaci byla snadným soustem pro gólmana Budafoki. Těsně před odchodem do kabin mohl skórovat Ondřej Mihálik, ale gólman se opět vyznamenal a skvělý zákrok předvedl i po následném rohovém kopu, kdy míč mezi tři tyče usměrňoval hlavou opět Mihálik.

I druhý poločas začal ze strany Slovácka aktivně a ve 48. minutě byla k vidění pěkná kombinační akce, kdy míč vyvezl Doski, který našel Mihálika, ten posunul na Brandnera, jehož načasovaná přihrávka vybídla k zakončení Reinberka, který však trefil pouze vracejícího se hráče.

Následně zahrozil i Maďarský tým, který po rychlém protiútoku trefil tyčku a o chvíli později musel zasahovat i gólman Borek.

Po hodině hry Slovácko prostřídalo a na kopačky týmu se opět vrátila aktivita, ale stejně jako v prvním poločase chyběla lepší finální přihrávka a případné zakončení dokázali hráči Budafoki Zblokovat. Když už se hráči Slovácka dostali k zakončení, tak nemířili přesně.

O osudu utkání tak rozhodl moment z 82. minuty, kdy po skrumáži v pokutovém území Slovácka odpískal sudí pokutový kop. Gólman Borek si vybral druhou stranu, než kam šel míč, a tak Maďarský tým nakonec zvítězil 1:0.

V sobotu čeká Slovácko poslední utkání na herním soustředění v Chorvatsku, ve kterém se utká se Slovinským týmem NK Bravo.

Budafoki MTE - 1.FC SLOVÁCKO 1:0 (0:0)

sestava 1.FCS: Fryšták (46. Borek), Reinberk (60. Tomič), Šimko (60. Hofmann), Břečka (60. Kadlec), Doski (60. Kalabiška), Daníček (60. Havlík), Trávník (60. Kohút), Brandner (60. Kim), Mihálik (60. Vecheta), Šašinka (60. Petržela), Holzer (60. Sinyavskiy)