Slovácko veze tři body z Teplic po výhře 3:1

A5BBE79E-9231-492F-8E57-37E22952C497
Teplice Teplice
1 : 3
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

26. Milan Petržela – Slovácko

49. Jan Kalabiška – Slovácko

63. Matěj Hybš – Teplice

84. Filip Vecheta – Slovácko

Žluté karty

33. Nemanja Micevic – Teplice

41. Michal Trávník – Slovácko

66. Martin Kudela – Slovácko

70. Abdallah Gning – Teplice

90. Seung-Bin Kim – Slovácko

Červené karty

47. Tomáš Vondrášek – Teplice

Sestava domácích – Teplice

Tomáš Grigar, Lukáš Mareček (54. Jakub Hora), Štěpán Chaloupek, Nemanja Micevic, Tomáš Vondrášek, Robert Jukl, Jakub Urbanec (64. Alois Hyčka), Matěj Hybš, Daniel Trubač (86. Adam Čičovský), Daniel Fila (54. Mohamed Yasser), Abdallah Gning (86. Babacar Sy)

Sestava soupeře – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Marek Havlík, Michal Trávník (54. Martin Kudela), Milan Petržela (73. Daniel Holzer), Ondřej Šašinka (73. Seung-Bin Kim), Vlasiy Sinyavskiy (90. Pavel Juroška), Ondřej Mihálik (73. Filip Vecheta)

Průběh zápasu

Slovácko ve 27. ligovém kole zajíždělo do Teplic, kde vstřelilo tři branky a zvítězilo 3:1. Mezi střelce Slovácka se zapsal Milan Petržela, Jan Kalabiška a Filip Vecheta.

První minuty byly ve znamení oťukávání obou týmu a první zákrok gólmana byl k vidění ve 12. minutě kdy se uvolnil domácí Urbanec a Filip Nguyen musel jeho střelu k tyči vytěsnit na rohový kop.

V 19. minutě se k odraženému míči dostal Milan Petržela a vyslal ránu, která mířila pod břevno, ale gólman Grigar míč nadvakrát zkrotil v rukavicích.

Ve 26. minutě již se Slovácko radovalo z vedoucí branky. Michal Trávník odcentroval do vápna, kde se míče zmocnil Milan Petržela, který si míč potáhl po levé straně ve vápně a obloučkem na zadní tyč překonal domácího Grigara.

Ve 39. minutě stadion v Teplicích zahučel po šanci Gninga, který vystřelil na zadní tyč, naštěstí pro Slovácko dobíhající hráč míč netečoval, a tak z toho byl jen odkop od brány Filipa Nguyena.

Zatímco v posledních dvou venkovních zápasech Slovácko pokaždé inkasovalo ve 47. minutě, tak tentokrát ve stejné minutě domácí Vondrášek uviděl červenou kartu, po faulu na Kalabišku.

O dvě minuty později to již bylo 2:0 pro Slovácko, když Sinyavskiy poslal míč do pokutového území, kde sice Šašinka na míč nedosáhl, ale za ním byl ještě Jan Kalabiška, který poslal míč do sítě.

V 63. minutě se prosadili přeci jen i domácí, když po zásahu VAR pro hraní rukou následoval pokutový kop, který proměnil Hybš, jenž mířil přesně k tyči.

Domácí tým branka nakopla a hráči Slovácka museli řešit několik nepříjemných situací. Nakonec Slovácko přidalo i třetí branku. Nejprve ze střední vzdálenosti těsně minul, ale o chvíli později se po rohovém kopu prosadil hlavou Filip Vecheta a uzavřel skóre utkání na konečných 3:1 pro Slovácko.