Slovácko v prvním přípravném zápase remizovalo s Opavou 2:2

DSC_8087

Slovácko v prvním přípravném zápase přivítalo na stadionu v Hluku druholigovou Opavu. V tropickém počasí viděli diváci čtyři branky a utkání skončilo remízou 2:2.

I když Slovácko mělo od úvodních minut optickou převahu, tak k většímu ohrožení hostující branky nedošlo a byli to naopak hosté, kteří šli ve 20. minutě do vedení, když rychlý brejk slezského týmu proměnil Samuel Šigut, který se dostal za obranu Slovácka a v tváří v tvář dokázal překonat Heču - 0:1.

Vedení však opavskému celku vydrželo pouhých pět minut. Slovácko zvýšilo aktivitu a ve 25. minutě byl v pokutovém území zastaven nedovoleně pronikající Pavel Juroška a sudí odpískal pokutový kop. Míč si postavil Ondřej Mihálik, který poslal gólmana na opačnou stranu - 1:1.

V tropickém prvním poločase již slušně zaplněný stadion v Hluku další branku neviděl, a tak mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Slovácko do druhého poločasu prostřídalo a postupně přebíralo iniciativu, kdy se jrálo výhradně na polovině opavskéhovtýmu. 

V 53. minutě nejprve roztleskal diváky Daniel Holzer, který po rychlé kombinační akci zajímavě centroval a míč málem skončil v síti. Chvíli na to Kim vystihl přihrávku hostí a zakončujícího Daníčka vychytal gólman Opavy. 

V 60. minutě se Slovácko přeci jen dočkalo a zvýšená aktivita byla odměněna vedoucí brankou, když vzdušný souboj o míč vyhrál Filip Vecheta a Jan Kalabiška ve skluzu poslal míč do sítě - 2:1.

Opava však dokázala vyrovnat v 68. minutě, kdy po standardní situaci zapomněla obrana Slovácka na Jiřího Janoščina, který hlavou zakončoval na zadní tyči a i když si Fryšták na míč sáhl, tak gólu zabránit nedokázal - 2:2.

V 85. minutě poslal přesný pas za obranu Vlastimil Daníček a Pavel Juroška se dostal před obránce, ale jeho přihrávka na zadní tyč nikoho nenašla. Chvíli na to Vecheta prostrčil míč na Daníčka, ale jeho zakončení vyrazil gólman Opavy jen na rohový kop. Další branky se již diváci nedočkali, a tak Slovacko vstoupilo do letní přípravy remízou 2:2.

1.FC SLOVÁCKO - SFC Opava 2:2 (1:1)

Branky: 25. Mihálik (pen.) a 60. Kalabiška

Sestava 1.FCS (1. poločas): Heča - Šuvalija, Hofmann, Onuoha -Holzer, Havlík, Kočí, Bartoš - Juroška, Mihálik, Petržela

Sestava 1.FCS (2. poločas): Fryšták - Kalabiška, Onuoha (75. Juroška), Trávník, Kočí, Holzer (60. Bartoš), Brandner, Kim, Vecheta, Daníček, Kudela