Slovácko v prvním přípravném zápase na herním soustředění v Rakousku podlehlo Olympiakosu 1:2

ba17cb6a-ea06-49c6-9f35-5abd3396921c

Slovácko v prvním přípravném zápase na herním soustředění v Rakousku podlehlo Olympiakosu 1:2. Za Slovácko se trefil parádním volejem Pavel Juroška. Technická střela Holzera v závěru utkání bohužel k vyrovnání nevedla a po zásahu gólmana skončila pouze na brankové konstrukci.

První větší šance zápasu byla k vidění v 6. minutě, kdy Mihálik našel u lajny Kima, který se po individuální akci dostal do střelecké pozice, ale jeho střela zpoza vápna šla nad břevno. O chvíli později se za obranou Olympiakosu ocitl Juroška, kterého našel přesným centrem Kadlec, ale jeho střelu nadvakrát zlikvidoval gólman Olympiakosu.

Na druhé straně byla k vidění šance řeckého klubu, kdy po rychlé souhře zakončoval El Arabi, ale jeho zakončení šlo vedle branky Milana Heči. Ve 29. minutě však již šel řecký tým do vedení, kdy po rychlé akci Pep Biel našel ve vápně El Arabiho, který se nemýlil a poslal míč přesně k tyči.

Vyrovnání mohlo přijít ve 41. minutě, kdy Slovácko zavřelo Olympiakos před pokutovým územím a vše vyvrcholilo přihrávkou Trávníka na Petra Reinberka, který centrem našel hlavu Ondřeje Mihálika, ale míč mířící do šibenice vytáhl konečky prstů gólman Tzolakis.

Bohužel místo vyrovnání přišel druhý gól do sítě Slovácka. Olympiakos pouze odvracel míč ve svém pokutovém území, ale rychlý brejk nakonec vyvrcholil přesnou přihrávkou na El Arabiho, který si položil i gólmana Heču a poslal míč do sítě.

Druhý poločas začal kontaktní brankou Slovácka, když ve 49. minutě viděli diváci individuální akci Kima, který získal míč u vlastního pokutového území a po sprintu našel přesným centrem Pavla Jurošku, který z první parádní střelou překonal gólmana Olympiakosu.

V 63. minutě zahrávalo Slovácko dokonce čtyři rohy za sebou, ale bohužel k vážnějšímu ohrožení branky soupeře nedošlo. Následné minuty se utkání odehrávalo mezi šestnáctkami, ale gólmani příliš práce neměli, protože akce končily u obranných pozic.

V 85. minutě hledal Marek Havlík na zadní tyči Petra Reinberka, ale těsně před ním odvrátil na rohový kop jeden z obránců řeckého týmu. O tři minuty později napřáhl od pomezní čáry Daniel Holzer a po zásahu řeckého gólmana skončil míč na brankové konstrukci. Další branky se již diváci nedočkali, a tak Slovácko v prvním přípravném zápase na herním soustředění v Rakousku podlehlo Olympiakosu 1:2

Olympiakos FC – 1.FC Slovácko 2:1 (2:0)
Branka: 49. Juroška.

Sestava 1.FCS: Heča – Doski (60. Kalabiška), Hofmann, Kadlec, Reinberk – Kim (75. Holzer), Trávník (60. Daníček), Havlík, Petržela (60. Sinyavskiy) – Juroška (75. Brandner), Mihálik (60. Vecheta)