Slovácko podlehlo německému Kielu 0:1

kiel2

Slovácko ve druhém přípravném zápase na herním soustředění v Rakousku podlehlo německému Kielu 0:1. Utkání bez výraznějších šancí rozhodla 17. minuta, kdy se prosadil Pichler. Slovácko vyrovnalo ze standardní situace, gól Marka Havlíka však pro údajné nedovolené postavení ve zdi sudí neuznali.

První poločas příliš mnoho šancí nenabídl a ve 4. minutě přišlo první varování, kdy se Kiel dostal do zakončení a gólman Fryšták musel tvrdou střelu vyboxovat. V 17. minutě již se německý tým ujal vedení, kdy po rychlé akci dostal míč do pokutového území Pichler a přesnou střelou na zadní tyč otevřel skóre utkání.

Slovácku se v deštivém počasí nedařilo dostat soupeře pod větší tlak a gólman Dahne, tak byl víceméně bez práce. Podobné to však bylo i na druhé straně, kdy veškeré šance končily před pokutovým územím bez finální přihrávky.

Ve druhém poločase Slovácko sice bylo aktivnější, ale stejně jako v první půli chyběla předfinální přihrávka. Slovácko sice dokázalo vyrovnat z přímého kopu, který si postavil Marek Havlík a poslal míč přesně k tyči, ale radost měla krátkého trvání a sudí následně odmával údajné nedovolené postavení ve zdi.

Tlak a případné vyrovnání nepřineslo ani hromadné prostřídání. Když už se Slovácko do zakončení dostalo, tak Milan Petržela nastřelil vlastního spoluhráče. Slovácko tak ve druhém přípravném zápase na herním soustředění v Rakousku podlehlo německému Kielu 0:1.

Asistent Jan Baránek a jeho hodnocení utkání:

„Hráli jsme proti fyzicky velmi vyspělému soupeři, který nás dostupoval, hrál tvrdě na hranici a i za hranicí možného způsobu. Myslím si, že tam bylo spoustu věcí i zahranou, ale to tak někdy s takovým soupeřem bývá. Dostali jsme zbytečný gól po chybě stopera, který nedostoupil a nenabal hráče před vápnem. Byl to laciný gól, věřím, že Onuoha se z toho poučí a chybu opakovat nebude. První poločas byl vyrovnaný, hrálo se mezi šestnáctkami, nebylo tam moc šancí. Ve druhém poločase po prostřídání se to zvedlo, drželi jsme více balón, měli jsme více nebezpečných situací, bohužel se nám to nepodařilo dohrát, a když už jsme dali gól, tak ho rozhodčí odvolal, ale na to se nechceme vymlouvat. Mrzí nás každá porážka a v posledním zápase přípravy to budeme chtít odčinit a naladit se vítězně na ligu.“

SV Holstein Kiel – 1.FC Slovácko 1:0 (1:0)

Sestava 1.FC SLOVÁCKO: Fryšták – Kalabiška (60. Doski), Onuoha (60. Hofmann). Srubek (60. Kadlec), Bartoš (60. Reinberk) – Daníček (60. Kim), Kudela (60. Havlík) , Brandner (60. Trávník), Holzer (60. Petržela), Sinyavskiy – Vecheta (60. Mihálik)