Slovácko v generálce před startem ligy porazilo rakouský Red Bull Salzburg 3:0

92925cbd-dc51-40e3-aa06-3ce3b2e4840d

Slovácko sehrálo generálku před startem ligy s rakouským týmem Red Bull Salzburg. Utkání se hrálo ve velmi horkém počasí a svěřenci trenéra Martina Svědíka zakončili herní soustředění výhrou 3:0, když se v první půli trefil Sinyavskiy a Petržela. Ve druhém poločase přidal třetí branku Juroška.

Slovácko vstoupilo do utkání aktivně a do vedení šlo již ve 3. minutě po krásné kombinační akci na jeden dotek, kdy Vecheta posunul na Petrželu, ten našel přesnou uličkou Trávníka, který dával v pokutovém území pod sebe na nabíhajícího Holzera, který míč sice pouze tečoval, ale na zadní tyči číhal Sinyavskiy, jenž přesným zakončením otevřel skóre utkání.

V páté minutě to mohlo být pro Slovácko již 2:0, když se po chybě Salzburgu dostal míč k Petrželovy, ale jeho střela z hranice pokutového území skončila pouze v rukavicích gólmana Salzburgu. O tři minuty později již to pro Slovácko přeci jen bylo o dvě branky. Milan Petržela si spravil chuť a další zaváhání obrany Salzburgu dokonale potrestal samostatným únikem, položil si gólmana a poslal míč do sítě.

Ve 27. minutě přišla další rychlá akce Slovácka a tentokrát byl na jejím konci Filip Vecheta, který prostřelil gólmana Mantla, ale byť hráči Slovácka protestovali, tak pomezní rozhodčí odmával hraniční postavení mimo hru.

Ve 31. minutě předvedl své brankařské umění na druhé straně Milan Heča. Salzburg zahrával přímý volný kop, míč si postavil Koita, který zamířil přesně k tyči, ale gólman Slovácka vytáhl svým zákrokem míč mimo tři tyče. 

V prvním poločase bylo k vidění ještě zakončení do kterého se dostal Milan Petržela a gólman Salzburgu musel dvakrát likvidovat střelu z kopaček Marka Havlíka, který se nejprve do míče opřel ze standardní situaci, kterou Mantl vyboxoval a těsně před přestávkou lapil Havlíkův přímý kop mířící do šibenice.

Ve druhém poločase Michal Trávník společně s Filipem Vechetou postupovali na gólmana, kdy Vecheta našel Trávníka, ten mu míč vrátil, ale jeho střelu vytěsnil gólman Salzburgu. I v tomto případě, by ale branka neplatila, protože sudí signalizovali ofsajdové postavení.

V 64. minutě ale přidalo Slovácko třetí branku. Rigino Cicilia na polovině hřiště vyslal průnikovou přihrávku na Pavla Jurošku, který šel sám na gólmana a chladnokrevně zakončil.

Na druhé straně musel několik drobných závarů řešit gólman Milan Heča, ale ve spolupráci s obranou si se vším poradili a před startem ligy si tak připsal čisté konto. Slovácko tak v generálce porazilo Salzburg 3:0 a příští neděli přivítá v prvním ligovém kole tým z Českých Budějovic.

Red Bull Salzburg – 1.FC SLOVÁCKO 0:3 (0:2)
Branky: Sinyavskiy, Petržela, Juroška

Sestava 1.FCS: Heča – Holzer (60. Doski), Daníček, Kadlec (75. Srubek), Reinberk (75. Kalabiška) – Sinyavskiy, Trávník (60. Mihálik), Havlík, Kim (46. Valenta), Petržela (46. Juroška)  – Vecheta (60. Cicilia)