Preview před sobotním zápasem Slovácka s Karvinou

karvina-preview

V 9. ligovém kole se v Uherském Hradišti odehraje utkání mezi Slováckem a nováčkem z Karviné. Svěřenci trenéra Martina Svědíka chtějí napravit dojem po nepovedeném zápase na půdě pražské Sparty.
 
Výkop utkání: sobota 23/09/2023, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Nominace rozhodčích: D. Černý - P. Caletka, P. Pospíšil (T. Batík) | VAR: M. Zelinka | AVAR: P. Antoníček

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně:

K SOUPEŘI:

Karviná přijede na Slovácko po změně na trenérském postu. V osmém ligovém kole Slezané podlehli Teplicím, což zaznamenalo čtvrtou soutěžní porážku v řadě a z posledních sedmi ligových utkání získali pouhý bod za remízu 1:1 doma s Jabloncem. Vedení slezského klubu na nepříznivé výsledky zareagovalo odvoláním trenéra Tomáše Hejduška, jehož dočasně zastoupí asistenti v čele s Ľubomírem Luhovým. Nejlepším střelcem Karviné je záložník Rajmind Mikuš, který vstřelil 3 branky. Dvakrát se trefil Adeleke Akinyemi a tři body do tabulky produktivity si připsal Lukáš Budinský, který zaznamenal gól a dvě asistence. Slovácko posledních sedm výher v lize nad Karvinou zaregistrovalo s rozdílem přesně dvou branek (šestkrát výsledkem 2:0). Poslední branku ve vzájemném utkání vstřelil Vlasiy Sinyavskiy, který ještě v dresu Karviné korigoval na konečných 3:1 z pohledu Slovácka.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 13 zápasů 8 - 4 - 1, 20 : 6
Domácí statistika:  7 zápasy  5 - 2 - 0, 12 : 1
Venkovní statistika: 6 zápasy 3 - 2 - 1, 8 : 4

Nejčastější výsledky: 2:0 (6x), 0:0 (2x), 1:0, 2:1, 2:2 a 1:1 (1x) 
Nejvíc branek za Slovácko: 5 – Daníček, 2 – Havlík, Kalabiška, Sadílek a Hofmann, 1 – Cicilia, Kliment, Koné, Navrátil, Petržela a Zajíc
Nejvíc branek za Karvinou: 1 – Sinyavskiy, Jovanovič, Ba Loua, Papadopulos, Túlio a Wágner
Největší návštěva na Slovácku: 4.127 - 16. února 2019 (Slovácko - Karviná 2:0, 1. liga)
Největší návštěva v Karviné: 3.899 - 8. dubna 2018 (Karviná - Slovácko 0:0, 1. liga)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY

“Bude to o naší fotbalové kvalitě, o našem důrazu na organizaci hry po ztrátě, po zisku, na to hodně dbáme, na intenzitu hry. Tyto věci tam musí být v prvé řadě, potom do toho můžeme přidávat nějakou individuální kvalitu, prosazení se v šestnáctce jeden na jednoho a další věci, ale základ je odrazit se od důsledné pevné defenzivy a organizovaného výkonu,” říká v předzápasovém rozhovoru asistent trenéra Jan Baránek.

Sobotní utkání vyhlíží i Vlasiy Sinyavskiy, který na Slovácko přišel před dvěma lety právě z Karviné.

“Pro mě to bude specifické utkání. Chci vyhrát všechny zápasy, ale proti Karviné to bude přeci jen specifické utkání. Musíme vstoupit do zápasu lépe než na Spartě a celkově musíme v zápase s Karvinou podat mnohem lepší výkon. Uvidíme, co s nimi udělá výměna trenéra. Může to být nový impuls, pro hráče, uvidíme," dodává Vlasiy.

VSTUPENKY

Vstupenky na utkání si můžete zakoupit online na eVstupenku. Zde jsou na výběr dvě možnosti.

HOMEticket: Vstupenka vám dorazí na email, který si doma vytisknete a vezmete s sebou na stadion, kde QR kód přiložíte k turniketu.

MOBIL-ticket: Pro vstup na stadion vám stačí mít vstupenku v mobilu. Po odeslání na email, si vstupenku stáhnete do mobilní aplikace peněženka a QR kód přiložíte k turniketu.

Případně pro nákup můžete využít některé z partnerských místech společnosti TICKET PORTÁL

V den utkání budou pokladny otevřeny od 13:00 hod. 

CENY VSTUPENEK:
Tribuny B, C a D – 200 Kč
Tribuna A – není v prodeji
Sektor hostů (D4 a D5) – 200 Kč
Děti do 15 let (tribuny B a C) – 100 Kč

OTEVŘENÍ STADIONU

Areál stadionu se pro návštěvníky otevře 60 minut před výkopem zápasu, tedy ve 14:00 hod.