Slovácko ve druhém přípravném zápase vedlo, ale dvě penalty v závěru přiklonily výhru na stranu Rapidu

kohut-rapid

Slovácko ve druhém přípravném zápase na herním soustředění v Turecku prohrálo s vídeňským Rapidem 1:2. Svěřenci Martina Svědíka sice šli do vedení po hlavičce Petra Reinberka, ale dva pokutové kopy pro Rapid nakonec vývoj utkání otočily.

Utkání začalo šancí na obou stranách. Nejprve musel ve 3. minutě zneškodnit šanci Rapidu Tomáš Fryšták a naopak v 6. minutě po centru Mihálika hlavičkuje Cicilia do rukou gólmana Hedla.

Ve 13. minutě se sice Slovácko dostalo do vedení, když po patičce Cicilia centroval Michal Kohút a míč po zakončení Vechety skončil v síti, ale rozhodčí branku neuznali, protože údajný centr Kohúta již měl opustit hrací plochu.

Na druhé straně musel dvakrát zasahovat Tomáš Fryšták, který zlikvidoval dvě vyložené šance Rapidu. Závěr první půle se hrál za silného deště. K zakončení se dostal Sinyavskiy, ale nemířil přesně a na druhé straně zazvonila branková konstrukce.

Průtrž mračen pokračovala i ve druhém poločase a v 54. minutě běžel sám na branku Pavel Juroška, který byl ale faulován a Slovácko tak dostalo výhodu pokutového kopu. Míč si postavil Kvasina, ale bohužel ani nadvakrát gólmana Rapidu nepřekonal.

Slovácko se přeci jen dočkalo vedení o pár minut později, když se po přímém volném kopu Trávníka opřel do míče hlavou Petr Reinberk a s pomocí teči jednoho z obránců vídeňského klubu rozvlnil síť – 0:1. O chvíli později mohlo být ještě veseleji, ale náběh Marka Havlíka a následné zakončení v brance za zády Hedla neskončilo.

V 69. minutě po souboji v pokutovém území to vypadalo, že byl Michala Kadlec faulován, ale k překvapení kapitána Slovácka rozhodčí nařídil pokutový kop pro tým Rapidu. I když Milan Heča vystihl stranu, tak míč z kopačky Mayulu zapadl k tyči – 1:1.

V závěru přidal Rapid druhou branku a opět to bylo ze sporného pokutového kopu, který následoval po nastřelení ruky v pokutovém území. Míč si postavil Dennis Kaygin a jeho střela skončila za zády Milana Heči 2:1.

SK RAPID – 1.FC SLOVÁCKO 2:1 (0:0)
Branka 1.FCS: Reinberk

Sestava 1.FCS (první poločas): Fryšták – Kalabiška, Holásek, Hofmann – Sinyavskiy, Kohút, Daníček, Blahút – Vechetam, Mihálik, Cicilia

Sestava 1.FCS (druhý poločas): Heča – Holzer (76. Holásek), Kadlec, Srubek, Reinberk – Havlík, Kim, Trávník – Juroška, Kvasina, Petržela